Inez Vintage i vackra Dalsland

Min sista anhalt under min boksignerings-turnè var hos Carro Anderberg på Inez Vintage i Dals Rostock. Enligt kartan skulle det ligga i Dalsland, men visst ser det mer ut som en veranda tagen från ett hus i Missisippi….? Så bedårande fint. Carro berättade om alla sina planer att återställa huset till dess ursprung, bla med stående träpanel istället för plattorna som sitter där nu. Huset skall även målas om i en tidsenlig kulör. Det gäller att gå fram med varsam hand, då huset med sina 250 år, är ett av de äldsta i området.

På Inez Vintage hittar du bla handplockad vintage, både möbler, kläder och prylar, och endel hantverk.

Carro har verkligen renoverat denna lilla pärla i helt rätt stil, iallafall om du frågar mig. Blommiga tapeter i varma, hemtrevliga kulörer, som matchas så fint med de gamla möblerna. Välvärt ett besök! Numera hittar du även min bok till försäljning hos Carro. Bara en sån sak……

Dals Rostock är en gammal kurort med ovanligt intressant historia. Här fanns det under lång tid bla en hälsobrunn. Hälsobrunnen är en av Sveriges äldsta och drevs i ungefär 250 år, från början av 1700-talet till 1948. Hit kom man resande från när och fjärran för att dricka det järnhaltiga vattnet och få olika behandlingar som tallbarrsbad, kolsyrebad och gyttjebad.

Området med byggnader kallas numera för Brunnsparken och ägs av Kroppefjälls hembygdsförening. I brunnsrestaurangen från 1700-talet med kök, matsalar och rum för personalen finns det ett innehållsrikt bygdemuseum. I brunnsläkarens före detta mottagning är det kafé på sommaren. Inez Vintage ligger mitt i Brunnsparken, bara ett stenkast från den vackra örtagården och cafèt som drivs av hembygdsföreningen.

Kroppefjälls Sanatorium är också något som satt denna lilla ort på kartan. Här kan du läsa mer om det, och inte minst om Kerstin Ljunqvist. Kerstin är konstnär, författar och eldsjälen bakom det mesta som händer i Brunnsparken idag. Här har hon sin ateljé och orangeri där hon säljer både konst och plantor.

TACK kära Carro och Inez Vintage för denna första gång! Jag kommer garanterat tillbaka.

PS. Kolla in Caroline Anderberg och Inez Vintage på Instagram. Carro är heeeelt fantastisk på att sjunga och spela gitarr och går att hyra in för olika event och festligheter.