BOK-SIGNERINGS-TURNÈN KAN BÖRJA

I torsdags drog jag så iväg på min lilla bok-signerings-turnè!

Efter årsstämma och seminarium med Läkarmissionen, drog jag raka vägen (nåja, stannade och laddade bilen såklart) till mamma i Gamleby. Äntligen skulle hon få se boken, och det blev ett tårfyllt möte.

Efter kvällsmys, en natts sömn och frukost på världens vackraste duk (mamma har lovat att jag skall få ärva den en dag;) , satte jag mig i bilen igen och styrde kosan mot Jönköping.

Vägen mellan Gamleby och Jönköping är så mysig att köra. Genom småländska skogar och böljande vitsipps-landskap. Njutet över att kunna stanna och plåta när man vill, utan att någon sitter i bilen och väntar. Älskar. Jag hade dessutom laddat upp med kaffe, Juliskum (bästa uppfinningen näst efter Julskum) och poddar. Inte dumt alls med några timmar i bilen.

Såg skylten för Bullerbyn vid vägen och bestämde mig för att svänga in. Det är verkligen höjden av mys att spontanstanna där man vill. Det visade sig bli en riktig energiboost att få gå runt i idyllen i strålande sol, fågelkvitter och ensamhet. Lyx! Om någon månad gissar jag att det är svårt att ta en bild utan en drös turister i blickfånget…..

Blir det svenskare än faluröda stugor och staket med små vita toppar. Så fint.

När en fransktalande barnfamilj anslöt Bullerbyn så drog jag vidare på min roadtrip. Inte för att jag ogillar fransmän men för att….jag ville…..

Stannade till i vackra trästaden Eksjö och åt lunch. Där hade jag kunnat gå hela dagen och plåta gamla dörrar och vackra fasader.

Målet var dock att hinna ta en tupplur på hotellet i Jönköping, innan eventet hos Katrin Bååth på kvällen. Så jag köpte kaffe på maten och en Nogger och körde vidare.

Väl i Jönkan blev det en skön tupplur, jag hade ju ändå varit uppe sedan morgonpromenaden kl 5.30, innan det var dax att klä sig för kalas hos Katrin på Tändsticksområdet. Men det kräver sitt eget inlägg minsann…….