JUL PÅ WENNGARNS SLOTT

När jag kom ut till Wenngarn i onsdags förra veckan, för att börja förbereda min monter för julmarknaden, så sken solen från klarblå himmel, ikapp med den nyfallna snön. Slottet gnistrade som guld och utstrålade samma pirriga förväntan som jag kände inför kommande helger!

Jag älskar verkligen den här platsen, som ligger utanför Sigtuna, och bara en kvarts bilväg från vår gård. Varför tänkte jag berätta mer om här på bloggen imorgon. Nu blir det fokus på helgen som gick och den fantastiska starten på JUL PÅ WENNGARNS SLOTT!

Och vilken makalös start det blev! Wow alltså! Så många fina utställare och massor med julsugna besökare! Th i bild ser vi gulliga Nette, slottsvärdinnan som tog såväl hand om oss alla.

Hela teamet på Wenngarns slott har verkligen jobbat hårt för att skapa julstämning både i och utanför slottet. Inte mins Hanna & Hilda på Doomie Design, som är så otroligt proffsiga i all de gör!

Och nog har de lyckats. Så väldigt fint överallt! Inne på slottet kan man även boka in sig på julbord, vilket man ju blir väldigt sugen på att göra….

Utställarna fanns både inomhus, och i små söta marknadstält runt eldarna ute. Så mysigt!

Själv stod jag i det stora, uppvärmda tältet, vilket jag är väldigt glad för. Skönt även för alla besökare att kunna dra sig in i värmen en stund och samtidigt fortsätta klara av lite julklappsbestyr.

Jag hade såklart med mig mitt finkaffe, med min egen bönblandning från Gringo Nordic i Göteborg, och bjöd på smakprov på plats. Många köpte och gick hem med den bästa “gå-bort-blomman” till alla kalas och glöggbjudningar i december. Någon av alla som smakade tyckte dock att “det här var ju så gott, så det behåller jag själv”.

Till helgen kan du också komma förbi och köpa finkaffe till specialpris. Du bestämmer själv om det blir en extra njutning för dig själv, eller en “gå-bort-blomma”. varför inte passa på att köpa flera påsar, till bra pris, och både dricka gott kaffe själv, OCH dela med dig…..

Dessutom var jag extra glad att Petra Lund, min favoritkeramiker, hade tid att fylla på med nya delar till min egen servis FARMOR EMY. Roligt att veta att det finns flera som kommer få handdrejade kaffekoppar under granen. Jag skall även lägga in här i webbutiken så du som inte kan komma till Wenngarn kan överraska med fina julklappar. Håll utkik.

Ännu en rolig nyhet är mitt alldeles rykande färska samarbete med ett socialt företag som heter M29. Där tar man emot människor som av olika anledningar inte klarar av den “vanliga” arbetsmarknaden. I deras Hantverkshus jobbar man med bla med sömnad på beställning, så nu har de precis levererat första laddningen av mitt kökslinne MORMOR INGRID. Superfint och helt perfekta sömmar. Kvinnan som sytt heter Som och är verkligen proffs på det hon gör. Vi har fler idéer som de skall hjälpa mig med, så det känns spännande!

Bland det bästa med helgen, och JUL PÅ WENNGARNS SLOTT, har såklart varit att jag fått hänga med mina älskade vänner Malin & Anna! De packade ner hela sitt ljuvliga MRS MIGHETTO och sålde perfekt julklappar som prints, barnkläder, presentpapper och vackra barnböcker. Böckerna sålde som smör i solsken!

Även Doomie Design var på plats och sålde utvalda delar av sitt sortiment. SÅ mycket fint!

Snälla tomten. Den där blå skönheten skulle passa perfekt i vårt vardagsrum!

I montern mitt emot stod två väldigt duktiga keramiker med en massa fina alster.

Här kommer ännu fler julklappstips från några av utställarna;

Tv i bild Judith från keramikverkstaden STUDIO ALSTER som håller till på Kungsholmen i Stockholm. De anordnar keramik-kurser soch event, så kolla in deras hemsida för mer info.

I Studion hyr keramikern th, Åsa Tuvenvall in sig och på julmarknaden har båda med sig av sina alster. Otroligt fina saker, så missa inte att besöka dem kommande helg.

Även MY LITTLE CUPCAKE- Stockholms godaste cupcakes, var på plats i helgen. SÅ goda små bakverk som man kan beställa till sitt bröllop, kalas eller företagsevent…..

….så även dessa supersköna brudar från VILLOECO HÄLSOHUSET. De hade bla med sig helt underbara hudvårdsprodukter, från ett litet familjeföretag på Kreta, där man framför allt använder sin egenodlade olivolja som bas i produkterna.

Jamen hörrni, detta var bara ett litet smakprov av alla utställare på Wenngarn. Missa för allt i världen inte att komma ut och uppleva allt med egna sinnen till helgen.

Öppet lördag kl 11-20 och söndag 11-17

Då har du möjlighet att köpa årets bästa julklapp; min bok “ATT FÖLJA SITT HJÄRTA” till specialpris.

Jag lovar att signera, om du vill, och slå in i ett vackert paket

hoppas att vi ses på lördag!

PS. Imorgon skall jag berätta, här på bloggen, varför Wenngarn är en så speciell plats för mig.