En oförglömlig luciamorgon med en liten viking....

Luciamorgon.

Nog är det något speciellt ändå.

Tärnljus som saknar batterier.

Lucialinnen som visar sig vara för små (måste krympt nåt förskräckligt sedan förra året)

Glitterknutar som inte går att få upp.

”Har vi verkligen INGA vita sockor!?”

Årets lussemorgon var långt ifrån stressen som brukade infinna sig när barnen gick i skolan och alla tre skulle ”lussa” på olika ställen. Nu har det gått några år sedan minst 3 luciatåg stod på schemat och jag ser fram emot att få njuta av barnbarnens framträdanden framöver.

Det roligaste minnet jag har från Lucia utspelade sig för ca 22-23 år sedan. Nelly var 2 1/2 år och vägrade vara något annat än “viking”. Så när vi, som vanligt, åkte för att lussa för några äldre personer vi kände, så bestod luciatåget av lucia Ellen, följt av stjärngossen Noah och sist…. Nelly klädd i full “vikingmundering”med sköld, cape och hjälm med horn. Haha. En syn jag aldrig glömmer…..

I tisdags tog jag med mig Noah, Ida och lilla V på en liten utflykt ner till min mamma i Gamleby. Så det var där vi vaknade på luciamorgonen. Ingen stress med att stryka (för korta) lucialinnen eller leta batterier till tärnljus. Istället blev det lååångfrukost i lugn och ro, med köpta lussekatter och butiksgarnerade pepparkakor.

SÅ mysigt att se gammelmormor och Lilla V tillsammans. Det är något alldeles speciellt med blodsband och att umgås tillsammans över generationsgränserna. Så tacksam för att vi fortfarande har möjligheten.

För ca 15 år sedan fick jag ett telefonsamtal från min mamma där hon utbrast; “nu har jag besökt platsen där jag vill bo när jag blir gammal!”

Sedan 1 1/2 år tillbaka har mamma en jättefin lägenhet i “Hannahuset”, ett seniorboende som drivs av församlingen Josua Center och den plats hon ringde och berättade om så entusiastiskt. Tänk så fint och fantastiskt!

I Hannahuset har man olika träffar och aktiviteter som de äldre kan vara med på om de vill, och en egen lunchrestaurang där man kan äta tillsammans med andra. Jag är så glad att mamma fick en lägenhet i Hannahuset, och att hon trivs så bra!

Lilla V trivdes också väldigt bra hos “Gammo” ( Lille A:s tolkning av Gamnelmormor) Hon har precis upptäckt styrkan i sin egen röst, så Gammo fick ett livat dygn.

Hur såg din luciamorgon ut?