LUKTÄRT, tulpaner och äppelblom

Så glad att jag plåtade äppelblommen härom dagen. I natt har vi fått regn, så jag gissar att kronbladen börjat falla efter det…..

Det tjatas om att “njut nu av den bästa tiden, nu när allt blommar”, och jag stämmer in i kören- NU NJUTER VI! Passar på att stoppa näsan i all den doftande grönskan, stannar upp och plockar en vildblomma i dikeskanten och lyfter ansiktet mot den värmande solen. Deal?

Träningsrep, äppelblom och hönor.

I helgen jobbade vi lite i trädgården maken och jag. Inget som händer särskilt ofta, eftersom vi båda saknar det där brinnande intresset. Men jag tänker att en vacker dag kanske det slår till! I väntan på det så var det endel som bara måste göras och vi konstaterade båda att det ju faktiskt var riktigt trevligt! Mackan passade på att fixa en trappavsats av gammalt tegel……

……..medan Babsan och jag plockade upp tulpanlöken i pallkragarna.

Även Aritha kom springandes och ville vara med…….

…..precis som resten av mitt lilla tjejband. Och Bob såklart.

Frågan vi ställde oss, Babsan och jag, var om man sparar tulpanlöken och återanvänder i höst? Slängde ut frågan på IG och flera svarade “SPARA”. Googlade samtidigt och fick upp samma fråga hos “Skillnadens trädgård” som fått svar ifrån tulpanodlare att slänga. Modern lök är ettårig och inte framtagen för att blomma igen.

Eller så får Babsan och gänget kalasa loss. De verkade gilla rötterna…..

När alla lökar var upptagna så var det dax att plantera luktärtsplantorna. Även i år inhandlades de på Rosendals trädgård. Älskar dem som orkar driva upp, så vi andra, som inte gör det, kan köpa och plantera ut direkt. Tack för det!

Bakom äppelblommen skymtar mitt älskade kaffehus. I år har vi (läs svärfar) grävt om vinrankorna och hoppas att de får ny fart nu. Jag längtar efter att de skall växa på sig snabbt och skapa skugga i taket. Hoppas hoppas.