Kaffetapeter från Ulricehamns tapetfabrik

Reklam för Ulricehamns Tapetfabrik

Tapeter med mönster av kaffeplantor känns väl som en självklarhet hos en kaffenörd som mig!? Att de dessutom är tryckta i min gamla barndomsstad Ulricehamn, hur fint kan det bli?

Älskar kulören som passar perfekt till det gamla linneskåpet och som knyter ihop vår lilla läshörna perfekt med köket.

Vi bar ner lammskinns-fåtöljen, eftersom vi bygger ut på övervåningen, så nu blev det en liten mysig hörna precis vid trappan. Inte det mest praktiska kanske, men jag tror nästan att jag vill behålla den där ändå. Just nu är granen ivägen, annars är det rätt gött att sitta där och titta på den som lagar mat. (läs min käre make)

Tapeten heter passande nog Caffeine Roasted Brown och det vackra mönstret är designat av fantastiska Emma von Brömssen. Visst känner man kaffedoften lång väg!

Det var ju faktiskt i Ulricehamn som jag lärde mig vikten av 11-kaffet! Det var där, i farmor & farfars trygga, varma kök, som farmor och hennes systrar visade vägen. Deras småprat och skvaller, blandat med doften från kokkaffet i den gula kaffepannan på spisen, är mjuka barndomsminnen för mig. Det lärde mig vikten av att sitta ned, ta en paus och njuta denna ljuvliga dryck i sällskap med sina kära. Helst upphälld på fat, sörplandes genom en sockerbit i munnen, om farmor Emy fick bestämma.

Jag skippar sockerbiten men kaffet, det har jag älskat sedan dess!

(Stina the little Queen, vår strävhåriga tax, lovade att passa min kaffebrickan medan jag plåtade. Det gjorde hon med bravur. Undrar just om det gått lika bra om det legat en korvmacka där istället….?)

Önskar dig en fortsatt fin vecka, med hopp om att du håller dig långt ifrån julstress!