SommarloppiSarhere we Come!

Något av det bästa med svensk sommar är alla väg- och trädgårdsloppisar som poppar upp här och var! En av de totala känslorna av semester, om du frågar mig, är att svänga in vid varje liten loppisskylt och däremellan väga av med rätt antal kaffestopp. Dvs många…..

I inlägget nedan hittar du några tips på loppis- och antikaffärer i Östergötland. På en av dem, jag tror det var på Antik & Kuriosa i Vadstena, hittade jag den här perfekta lilla korgen för ägg. Jag vet inte hur många ägg som gått till spillo, hemma i hönshuset, när jag försöker få plats med för många i en hand……

En sak jag är svag för är gamla, broderade kuddar. Jag blir lite gråtmild av tanken på vilket hantverk som ligger bakom.
På min senaste runda fyndade jag den rektangulära kudden längst fram. Den behöver hjälp med några stygn i kanten, men det är ju lätt fixat.

Den runda, bakom köpte jag på en Pop Up-loppis i Stockholm för några år sedan. Älskar båda! Man ångrar aldrig en broderad kudde, som vi brukar säga….

En annan sak som jag alltid tittar efter är antika soppterinner och liknande skålar med lock. Jag använder dem dagligen till typ allt. Inte minst nu på sommaren, när man äter mkt ute, är det perfekt att ha lock över maten. (Hejdå flugor)

Dessutom är det ju så vackra, så det blir som små smycken i dukningen.

Den här fina lilla vasen från Ekeby, som jag inte minns vart jag hittade, hade en pytteliten nagg i kanten. Vad gör det, när man stoppat sommarbuketten i så syns inte det. Vintertid kommer den få stå i min platsbyggda hylla på övervåningen och där kommer den lilla defekten inte heller synas…..

I kapellet utmed vägen hem till vårt Air BnB i Fornåsa, se inlägget nedan, hittade vi dessa vävda handdukar med monogram. Det kan ha varit mamma som köpte dem, men vi har ju samma initialer, så det är perfekt!

Även denna ljuvliga kanna hittade vi där. Söt som en liten maräng.

Till sist; imorgon (eller senare i veckan) tänkte jag tipsa dig om den perfekta saken att börja samla på!
Stay tuned.