FRU VINTAGE PÅ ZETAS JULMARKNAD

I helgen har det varit julmarknader på en hel massa platser runt om i landet. Så härligt att det gick att genomföra i år, det bidrar ju så mycket till uppladdningen inför julen!

Själv stod jag på Zetas utanför Stockholm både lördag och söndag. SÅ väldigt roligt! Inte minst mötet med alla er. Jag är från djupet av mitt hjärta så tagen av alla fina människor som kommit fram och berättat att ni följer mig och lyssnar på podden. Det betyder så väldigt mycket och det är så roligt att få ansikten på er! TACK!

Extra härligt var det såklart att vi fick så fint väder. Lite småkyligt, men strålande sol i två dagar.

Det gläder mig också att flera av er där ute kommer få kaffe-färgat, ekologiskt linne i julklapp. Och finkaffe. Någons svärföräldrar kommer dessutom att få 6 av mina äggkoppar, ur servisen FARMOR EMY, som små espressokoppar . Fiffigt!

Själv gjorde jag några av mina bästa fynd hos damen ovan. Hon har varken Instagram eller hemsida och jag vet inte vad hon heter, men hon berättade att hon föder upp sina egna får och gör allt ifrån att förlösa lammen till att karda ullen till egna produkter. Det var så härligt att få lyssna till en 70-plussares passion över sitt hantverk! Av henne köpte jag ett fantastiskt vacker fårskinn, som Stina the Little Queen verkar tro var en tidig julklapp till henne. Hon har typ inte lämnat det lockiga skinnet mer än för att kissa, sedan jag kom hem med det i lördags) Jag förstår henne. SÅ mjukt och mysigt!

Av “ull-kvinnan” (någon läser som vet vad hon heter….!?) köpte jag även en mindre tovad änglakör och världens varmaste yllevantar. De räddade mig under de 8 timmar som jag stod rätt upp och ner bakom min lilla kaffebutik igår. Tack ull-kvinnan!

Ett stort varmt TACK även till denna fina människa! Jag tänkte, när jag körde hem igår, att alla skulle ha en Lasse i sitt företag. Eller i sitt liv för all del. En som går runt och sprider glädje, bara genom att uppenbara sig;)

All personal på Zetas var jätte trevliga och tillmötesgående, men vissa människor sticker ut. Och det gjorde Lasse! Lika glad och varm när han kom och tackade för en bra marknadsdag, som när han mötte upp oss med våra lådor på morgonen. Inte bara attityden “allt går att lösa” gör att man gillar en person som Lasse, utan ännu mera omtanken och värmen han spred.

Jag sa till honom, när jag tog bilden, att “jag hoppas att Zetas vet vad de har i dig”! Och det vet jag att de gör. Victoria bekräftade det när vi träffades igår, och jag hon har även pratat om honom i sin podd, Röda vita rosen………

En liten parentes i julmarknads-minnena kan tyckas, men ett möte som jag kommer bära med mig. Vi behöver sannerligen fler Lassar i världen!

Jag inser, när jag tittar igenom mina bilder från helgen, att jag inte har en enda bild på folkhavet. Det beror helt enkelt på att jag inte hann ta någon sådan. Det var liksom fullt ös från det att folk välde in, till kl 16 när vi stängde dörrarna. Det var längesedan jag såg så mycket folk på samma plats och jag måste säga att jag beundrar alla som orkade stå i köerna………

Men det förstår jag det förresten. Med alla fina utställare! Gillar att det var så hög standard på alla utställare. Inte en massa tomtar och krimskrams utan delikatesser och riktigt hantverk. Bra tänkt, Victoria med personal!

Jag köpte föresten ett handstöpt ljus också.

Såhär såg ljus-mannen ut om du undrar!? Haha! ”Ull-kvinnan” och ”ljus-mannen”. Usch, jag behöver bli bättre på att memorera namn. Jag vill verkligen bli bättre på det! Tips någon?

Företaget som gjorde de vackra ljusen hette iallafall Ljus och form Ekerö. SÅ trevliga!

Snitt-amaryllis köpte jag också såklart. Och en skärbräda av kärnvirke, som en present till M, av ett par som hade egen tillverkning som de kallade Catrines. Superfina! Köpte den största (såklart;) så nu kan min privat-kock förbereda maten lite enklare…..

Problemet, när jag är iväg på marknader och liknande , är att jag ju vill ”stödköpa” hos alla utställare. Det lyckades jag inte riktigt med, men jag köpte absolut även chokladpraliner, olivolja och hallonsylt. Och varmkorv. ”Varmkorvs-gubben” hade förresten kö , konstant, mellan kl 10-16. Konstant. Tur han var smart nog att käka sina leverpastej-mackor innan öppning! Lika förutseende som jag själv, som åt min kokta lunch-korv kl 09,50. Livet som knalle liksom…..

Idag är det måndag igen och jag sitter i bilen och summerar en fin helg. Inte minst alla fina möten med nya människor! TACK Victoria Skoglund för den fantastiska mötesplats som du skapat på Zetas. Det enda jag grämer mig över är att det hunnit bli för mörkt för att ta en bild på dig, när vi äntligen hann med en snabb kram igår före stängning. Men tack ändå! För gåvan och för allt mjukt och fint du sprider. Och allt roligt! Älskar alla skratt man får sig genom din och Jennys podd!

Just nu passerar jag just Linköping, hej storasyster, på väg neråt Skåne. På onsdag är jag nämligen inbjuden till något väldigt trevligt på Norrvikens trädgårdar. (Häng med på Stories om du vill)

På vägen skall jag dock hinna med två 11-kaffen först. Tillsammans med två väldigt spännande kvinnor. SOM jag sett fram emot det! Sa jag att jag älskar mötet med människor!? ;)

Idag har jag förresten släppt ett nytt 11-kaffe med Malin Lindner. Finns där poddar finns!

Önskar dig en fin vecka!