SUPERMAN OCH ZETAS JULMARKNAD…..

Idag var det morfar som hämtade lille A på föris. De dagar hans mamma E jobbar lämnar hon honom hos oss på vid 7-tiden och sen kör vi honom till förskolan vid 9-tiden. Ett par timmar av lek och frukost, i lugn och ro, är lyx för både oss och honom.

Vi hämtar även tidigare, för att det inte skall bli så långa dagar och när det funkar får han välja vem han vill vara hos tills mamma kmr hem. Igår valde han mormor å morfar, idag farfar å farmor. Jag skall precis ta min långpromenad när han och morfar sladdar in på gården så han ber mig hämta Lego-gubben, som som ser ut som spiderman, hemma hos oss.

Samtidigt sticker han in huvudet hos gammelfarmor Maj-Lis 81 år och ropar; ”farmor, har du spiderman-nätet?”

Jag småskrattar för mig själv när jag går in i grannhuset (vårt) och hämtar spiderman och tänker ”stoppa tiden”. Låt den här idyllen vara för evigt. Låt farmor och farfar leva för evigt, så att vi alla, för alltid, får ha den här fantastiska vardagen tillsammans.

Samtidigt går tankarna till de två små barn i Hässelby, som levde i en helt annan verklighet. Vad är det som händer med vårt samhälle!? Hade denna tragiska händelse gått att stoppa, om grannar hade knackat på? Kanske var det ngn som gjorde det, vi vet inte så mkt om vad som hänt i det här läget, men man går ju sönder inombords. Ingen skall behöva sluta sitt liv så otroligt tragiskt. Ännu mindre ett oskyldigt barn…..

F.ö laddar jag för fullt för marknad på lördag. Bilden ovan är ju från i somras, när jag var på Farmers Market i Varberg, men nu är det julmarknad som hägrar……

Jag är kanske inte så mkt för marknader egentligen, men när Zetas bjuder in till julmarknad passar man ju på såklart. Hoppas att vi ses på lördag eller söndag kl 10-16

Juste. Vi har ju firat Fars Dag också! En lika laddad dag som Mors Dag, inte minst för alla dem som inte är mammor eller pappor. Men jag tänker att vi alla kan vara manliga och kvinnliga förebilder för varandra. För andras barn. Så många viktiga vuxna som inte alls har blodsband men som ändå kan betyda skillnaden mellan liv och död i barns (och vuxnas) liv.
För mig väcker Fars Dag även många tankar kring manlighet och förebilder. Vad är en bra manlig förebild…? Om det pratar Malin Lindner och jag i podden vi spelade in idag. Snart i en podd nära… Tänkte även prata med barnen om det i nästa podd. Hur tänker du kring sunda och bra män?