Tack Ernst form!

453EA568-88B2-4059-AF26-329015A54D13.jpeg

För en knapp vecka sedan lade jag ut den här bilden i min Storie. Den är tagen på Ernst Kirchsteiger och mig på Formex i Augusti 2018. Jag hade Pop Up med mitt ”Fru Vintage 11-kaffe” i montern bredvid hans. Här har han precis fått en påse av mitt kaffe och vi småpratade en stund. ”Sicken trevlig prick han är” tänkte jag säkerligen på bilden, för det ÄR han sannerligen. Även IRL som en säger. Till saken hör att det tog låååång tid, innan jag tillslut kunde haffa honom på språng. Han hade ju klasvis med dreglande, medelålders kvinnor som hängde i hans monter från morgon till kväll. Tog selfies och njöt av sin minut med kingen;) (Visar bilden ovan att jag också var en av de överförtjusta tanterna?? Haha!)

F21AA5E3-4E2D-4562-96B8-C157F93C0891.jpeg

Döm om min förvåning när flera av mina följare började skicka skärmdumpar med frågan; ”har du sett att Ernst härmar dig och ger ut sitt eget Elvakaffe!?”

Det hade jag inte sett.
Jag blev jättebesviken. Och ledsen. Och arg.
Reaktionerna lät inte vänta på sig efter mitt inlägg i Stories! Måååånga skickade DM och tyckte att jag skulle stämma Ernst. Ännu fler att jag skulle ”gå till tidningarna” (finns de ens längre:)

Jag skall inte sticka under stol med att jag i ett första läge tänkte samma tanke. Inte minst för att jag fattar att jag inte har en chans, försäljnings-mässigt, mot en jätte som Ernst Form. Det kändes som allt jag jobbat för och byggt upp, i över 2 1/2 år, skulle raderas av någon som bara gav ut ytterligare en produkt i sitt sortiment.

Adjustments.jpeg

Det var en del av det jag skrev, till VD Ludvig Kirchsteiger, i ett mejl till honom igår kväll. Att mitt 11-kaffe är förknippat med allt jag gör, att det är grunden till hela min plattform. Mitt levebröd.

Jag bad dem förklara hur de själva såg på sitt agerande. Vädjade om att de skulle ta produkten ur sitt kommande sortiment. Eller åtminstone byta namn.

D43A7466-FDC5-4DC3-8C5D-3E1344E33381.jpeg

För en stund sedan ringde Ludvig K upp mig och det visar sig att han, som väntat, är lika genuin och trevlig som far sin. (Nu lät jag som min mamma;)

Vi hade en trevlig pratstund och Ludvig berättade att de, ”självklart byter namn till något annat än Elvakaffe”. ”Vi är ett ärligt bolag och för oss är det lika viktigt att det går bra för hela branschen och inte bara för oss”.

TACK för det Ernst Form!

Idag räddade ni inte bara mitt varumärke (well. Kanske lite väl dramatiskt? Eller kanske inte) utan även min tro på mänskligheten.

PS. Ludvig K förklarar att det tyvärr får stå kvar i katalogen, då den redan är gjord. ”Men på själva produkten kommer det stå något annat än Elvakaffe”


Jag tänker att de flesta saker går att lösa. Bara man pratar och ger människor en ärlig chans att tänka till. Göra om och göra rätt.
Själv påmindes jag om en sak som jag själv håller högt; att inte dra några förhastade slutsatser utan att ha kollat upp vad som är sanningen. Utgå ifrån att de flesta vill väl!

Det skall jag fira, med världens godaste Fru Vintage 11-kaffe, här i mitt kaffehus👇🏻

14198CBA-309E-43B2-AC63-8AA5A60CB115.jpeg