Vänliga veckan med Läkarmissionen

81542ACB-3565-448F-8511-62A6585D1362.jpeg

Den här veckan kommer bli extra ”grön”, dvs mer miljövänlig än vanligt. Idag börjar nämligen årets ”Vänliga veckan” tillsammans med Läkarmissionen, och fokus ligger på vår miljö.

Ska man inte vara vänlig alla veckor undrar du? Såklart man ska. Men det fanns en särskild anledning till att man införde denna specialvecka för många år sedan. Såhär skriver Läkarmissionen;

  Vänliga Veckan har funnits sedan 1946. Då var det en trafikräknare som stod vid Tranebergsbron i Stockholm och konstaterade att folk såg sura ut i trafiken och skrev en insändare om detta. Entreprenören Harry Lindquist läste och fick en idé om en vecka om året när människor skulle tänka extra på att vara vänliga i trafiken, hemma och på jobbet. Harry Lindquist grundade även Läkarmissionen och det är därför Läkarmissionen och Vänliga Veckan hänger ihop. Varje år har vi ett extra vänlighetstema och i år är det att vara vänlig mot planeten vi bor på. ”Var vänlig mot moder jord”.

2DF0D5AB-4C7B-4CAF-878A-0DA8EE293DB0-29795-000013042522D5E5.png

Så. Den här veckan hjälps vi åt att vara extra vänliga mot moder jord. Låt oss lyfta alla som på olika sätt drar sitt strå till stacken för att vår planet skal må bättre. De som sopsorterar, pantar flaskor, cyklar istället för att ta bilen, handlar secondhand eller äter bra mat, som inte åkt flera varv runt jorden.

B31FC742-B84E-4E27-AD43-B0724F26F170.jpeg

Själv vill jag börja med att tipsa om att gå in och följa Klimatklubben på Instagram! Ett fantastiskt konto som verkligen ger konkreta och bra tips för att leva mer klimatsmart. Emma, Johanna och Maria, som startat och driver kontot, är riktiga föredömmen i att lyfta frågan. De gör det på ett sätt så att man blir inspirerad att dra sitt strå till stacken, för att värna om vår moder jord!

Här kan du läsa mer om Vänliga Veckan

Här kommer du direkt till Läkarmissionens gåvoshop

Själv tänkte jag passa på att plantera några snabbväxande träd idag. Bästa sättet att inleda vänliga veckan och ett ypperligt sätt att hjälpa vår planet att må lite bättre. Läs mer här hur det även hjälper familjer att klara livsmedelsförsörjningen.