BåtUtflykt och drömmar på comosjön

public.jpeg

-Ska vi inte ta och betala deras lunch!? viskar maken. (som om de förstod svenska;)

-JO!! Såklart!! Det gör vi!! Vilken bra idé!

Sen fick vi tråkigt nog kalla fötter. ”Tänk om de inte uppskattar det!” ”De kanske tror att vi tänker att de inte har råd själva” Medan vi försökte övertyga varandra att det var en dum idé, så hann det engelska lilla paret betala och lämna restaurangen.

Vi hade suttit och iakttagit dem hela lunchen. Medan vi tuggade pasta med svamp, och brushetta, såklart.

Deras ömhet mot varandra. Hur han böjer sig fram för att säga något till henne. Lägger sin hand på hennes. Hon skrattar hjärtligt och slår till honom med servetten. Han viker omsorgsfullt ihop näsduken och försöker stoppa tillbaka den i bröstfickan. Det tar tid. Hans rörelser är långsamma och lite fumliga.

Vi viskar att sådär vill vi också åldras! Sitta på en lunchservering i Verenna med magisk utsikt över Comosjön. Njuta av varandra och god mat. Låta saker ta tid.

Innan vi reser oss konstaterar vi att nästa gång behöver vi agera snabbare. Utgå ifrån att ingen kan bli arg över att bli bjuden på lunch. Vi lovar varandra att ta risken…

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Vi tog båt från Cadenabbia tidigare den morgonen. Biljetter köpte man enkelt i en kur på kajen. Vi hade fått tipset att bara ta ett kort avhopp på Bellagio och sen ta nästa båt till Verenna för lunch. Ett bra råd.

public.jpeg
public.jpeg

Dock hann vi med Bellagio två gånger. Så kan det gå när man sätter sig på fel båt:) Men vad gör väl det, när man får njuta av den sköna brisen över sjön. Vackert så vi nästan tappar andan. Vi säger till varandra gång på gång; det här måste vara en av de vackraste platser vi upplevt. Helt omöjligt att ge rättvisa på bild.

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Överallt dessa vackra gamla hus. Många av dem rosa. Min favorit. Är det kanske här vi skall slå till på ett ställe att samla familjen på somrarna….?

Vi har, vid det här laget, lärt oss att vid varje plats vi besökt, åker vi hem och googlar möjligheter att återkomma.

En putsad 3-byggnads gård på Gotland. En stor äppellund på Österlen. Ett litet B&B i Frankrike….

Låt oss aldrig sluta drömma.