Koppning på gringo nordic

public.jpeg
public.jpeg

Idag har Noah, Nelly och jag varit på kaffeprovning, eller koppning, som vi fick lära oss att det heter, hos Gringo Nordic i Göteborg. Vi drog hemifrån tiiiidigt imorse och det var det verkligen värt! SÅ gott och trevligt!

public.jpeg
public.jpeg

Vi var inbjudna av Johan Ekfeldt, en av grundarna till Johan och Nyström, som börjat på ny kula och numera driver ett nytt kafferosteri i Gtb. Såhär beskriver de sig själva;

“Gringo Nordic, ett nyfiket litet kafferosteri i centrala Göteborg. Vi brinner för bra kaffe och våra kunder. Vi har en enkel inställning till fint kaffe, men tar inga genvägar. Vi köper 100 % specialkaffe från enskilda gårdar, plantager och kooperativ. Många av våra kaffen kommer från ekologiskt certifierade producenter, men många kommer också från mindre odlare, där certifikat inte är en ekonomisk och praktisk möjlighet. Men vi stödjer dem ändå när kaffet är gott, det finns ofta många goda intentioner bakom varje odlare, speciellt de som jobbar med kvalitet. De är rädda om sin egen mark, och undviker dyrt konstgödsel om de kan.

public.jpeg
public.jpeg

TACK Johan för en väldigt härlig stund hos er på rosteriet! I natt drömmer vi om den rätta fylligheten på kaffe….

public.jpeg
public.jpeg

Innan vi drog vidare på vår lilla tripp så blev det en fika på Da Matteo. Oj vad de har byggt ut och grejat! Verkligen värt ett besök!

public.jpeg

Nästa planerade stopp var Varberg. Älskade hemstaden. Noah och Nelly har inte varit här sedan vi sålde vår sommarstuga, på Södra Näs, för 4 år sedan. Så det var sannerligen dax….

public.jpeg

Först svängde vi förbi KristinFGL Store. Jag hade med hennes Interrailkort inför vår Frankrike-resa i September. Som jag gillar henne! Så engagerad, hjärtlig och proffsig på det hon gör!

public.jpeg
public.jpeg

Om 10 dagar är jag tillbaka igen, för att medverka på Kustfolk, en utställning och marknad sista helgen i Augusti. Det ser jag verkligen fram emot! Kom och säg hej och köp finkaffe då vetja!

public.jpeg

Efter middag på stan (läs världens godaste Kebab-tallrik/rulle på Campino;) ”Äh! Finmat kan vi käka hemma i Stockholm”) köpte vi glass på Kulingen och satte oss nere vid Kallis. Så härligt mot väggen i solen.

Imorgon skall jag visa bilder ifrån där vi sover i natt. Stay tuned och sov gott!