Villa Juli- B&B i Södra Frankrike

Detta är ett samarbete med Villa Juli

Frukosten på  Villa Juli  har jag redan prisat. Nog för att vi hade sett fram emot att kunna sitta ute i solen på terassen, med en fantastiskt utsikt, men det får bli nästa gång....   Det var riktigt mysigt att sitta inne också, med sprakande brasa och nybakt bröd från det lokala bageriet!  

Frukosten på Villa Juli har jag redan prisat. Nog för att vi hade sett fram emot att kunna sitta ute i solen på terassen, med en fantastiskt utsikt, men det får bli nästa gång.... 

Det var riktigt mysigt att sitta inne också, med sprakande brasa och nybakt bröd från det lokala bageriet!  

IMG_4453.JPG
Det var när Niclas och Lisa var föräldralediga med äldsta dottern Juli, idag 4 år, som de bestämde sig för att prova på att bosätta sig på heltid i Frankrike.   De hade passat på att göra en längre resa i Europa, bla i Spanien, och hamnade tillslut i Södra Frankrike. Under 1 månad hjälpte de till ”som arbetande gäster” på ett litet B&B och det spädde på drömmen om ett eget ställe. I den lilla byn Spèracèdes hittade de tillslut Villa Juli. Detta var i Februari 2016 och 4 månader senare flyttade de in.

Det var när Niclas och Lisa var föräldralediga med äldsta dottern Juli, idag 4 år, som de bestämde sig för att prova på att bosätta sig på heltid i Frankrike. 

De hade passat på att göra en längre resa i Europa, bla i Spanien, och hamnade tillslut i Södra Frankrike. Under 1 månad hjälpte de till ”som arbetande gäster” på ett litet B&B och det spädde på drömmen om ett eget ställe. I den lilla byn Spèracèdes hittade de tillslut Villa Juli. Detta var i Februari 2016 och 4 månader senare flyttade de in.

Det var ett totalt renoveringsprojekt som Lisa och Niclas köpte. De har rivit väggar, ritat nya rum, burit sten och simmat runt i lervälling. Igen av dem sticker under stol med att det varit enormt tufft. Mycket mer påfrestande än någon av dem förstod från början.  Båda uttrycker att räddningen varit att de inte tappat orken samtidigt. ”När den ena varit beredd att ge upp, då har den andra haft ork kvar att peppa”

Det var ett totalt renoveringsprojekt som Lisa och Niclas köpte. De har rivit väggar, ritat nya rum, burit sten och simmat runt i lervälling. Igen av dem sticker under stol med att det varit enormt tufft. Mycket mer påfrestande än någon av dem förstod från början.

Båda uttrycker att räddningen varit att de inte tappat orken samtidigt. ”När den ena varit beredd att ge upp, då har den andra haft ork kvar att peppa”

Och nog förstår man att det gått åt endel pepp. Att få två barn, köpa och totalrenovera en 300 kvadratmeter stor ”Dröm Kåk”, tänk dig huset i filmen med Björn Skifs, men hundra gånger värre skrattar Lisa, och samtidigt få igång en business!! Allt under 4 år.....  Ja, nog är det imponerande alltid!   Vi har jobbat oerhört hårt för att få till Villa Juli som vi vill. berättar Niclas, snart kan vi nog även kunna börja njuta lite......

Och nog förstår man att det gått åt endel pepp. Att få två barn, köpa och totalrenovera en 300 kvadratmeter stor ”Dröm Kåk”, tänk dig huset i filmen med Björn Skifs, men hundra gånger värre skrattar Lisa, och samtidigt få igång en business!! Allt under 4 år.....

Ja, nog är det imponerande alltid! 

Vi har jobbat oerhört hårt för att få till Villa Juli som vi vill. berättar Niclas, snart kan vi nog även kunna börja njuta lite......

IMG_4299.JPG
IMG_4171.JPG

Det märks att båda har ett stort intresse för inredning. Niclas och Lisa har verkligen lyckats med att få till en varm, inbjudande och personlig miljö. Möbler och prylar är handplockade, mkt inhandlat i vintage- och second hand-butiker.

IMG_4276.JPG
IMG_4266.JPG
IMG_4260.JPG

Varje rum är inrett helt unikt, utifrån ett musiktema med passande inredning. Vi bodde i rummet Marakech, som taget direkt ur Tusen och en Natt. SÅ mysigt!

Jag gillade speciellt badrummet, med rosa kakel och detaljer i guld.    Skrattande berättas det att knappt ett dygn före första gästerna skulle anlända hit, så bestämde man att göra om golvet. 20 min innan byggnadsbutiken stängde sladdade Lisa in och köpte klinker. De jobbade heeeela natten, och när gästerna kom var rummet (nästan) klart.   Vi var tvungna att fördröja incheckningen något, men det gick bra minns Lisa.

Jag gillade speciellt badrummet, med rosa kakel och detaljer i guld. 

Skrattande berättas det att knappt ett dygn före första gästerna skulle anlända hit, så bestämde man att göra om golvet. 20 min innan byggnadsbutiken stängde sladdade Lisa in och köpte klinker. De jobbade heeeela natten, och när gästerna kom var rummet (nästan) klart.

Vi var tvungna att fördröja incheckningen något, men det gick bra minns Lisa.

IMG_4253.JPG

Även trädgården, och omgivningarna runt fastigheten var i stort behov av kärlek. Stentrappan syntes inte för allt bråte, men idag är den ett riktigt vackert smycke till huset.

Jag ser fram emot att komma tillbaka när inte regnet står som spön i backen. Att få smyga runt i den vackra trädgården och utforska den lilla byn med omgivningar. 

En klar och solig dag ser man hustaken i Cannes, ibland ända till Korsika.

IMG_4456.JPG

På Villa Juli trivs både djur och människor. vem gillar inte att känna sig speciell och ompysslad liksom. 

TACK återigen för ett härligt dygn hos er! Det gav sannerligen mersmak......