Piemontedalen och Villa La Madonna

Nu har vi precis lämnat  Villa La Madonna  för den här gången. Ett av våra absoluta smultronställen, som vi hoppas kunna återkomma till framöver. Almanackan gör gällande att vi firar 130 år nästa år, maken och jag. (Ja, tillsammans alltså;) Så vi drömmer om att få fira våra 50-årsdagar, och 30-årig bröllopsdag, i Piemontedalen med våra barn. Vi får se. Man kan alltid drömma! Right!?

Nu har vi precis lämnat Villa La Madonna för den här gången. Ett av våra absoluta smultronställen, som vi hoppas kunna återkomma till framöver. Almanackan gör gällande att vi firar 130 år nästa år, maken och jag. (Ja, tillsammans alltså;) Så vi drömmer om att få fira våra 50-årsdagar, och 30-årig bröllopsdag, i Piemontedalen med våra barn. Vi får se. Man kan alltid drömma! Right!?

Alltså. Vi är så imponerade maken och jag (kanske lite för att jag också har mina rötter i Ulricehamn;) över denna fantastiska plats! Vilket ställe systrarna Eklund har skapat! Hatten av för er Annica och Marie. Nu har vi köpt den fina, nya boken och skall hem och lusläsa historien om er och Villa La Madonna.   TACK till Helen och Micke, värdar på VLM, för varmt och hjärtligt mottagande! Ser fram emot att ses snart igen! På Villa La Madonna eller i Frankrike...;) 

Alltså. Vi är så imponerade maken och jag (kanske lite för att jag också har mina rötter i Ulricehamn;) över denna fantastiska plats! Vilket ställe systrarna Eklund har skapat! Hatten av för er Annica och Marie. Nu har vi köpt den fina, nya boken och skall hem och lusläsa historien om er och Villa La Madonna. 

TACK till Helen och Micke, värdar på VLM, för varmt och hjärtligt mottagande! Ser fram emot att ses snart igen! På Villa La Madonna eller i Frankrike...;) 

Tidigare har vi varit i Piemonte-regionen på hösten, när druvorna hängt tunga på vinfälten. Ljuvligt!   Nu har vi kunnat konstatera att våren här att minst lika underbar! Med blommande Blåregn och krispig grönska i det böljande landskapet. 

Tidigare har vi varit i Piemonte-regionen på hösten, när druvorna hängt tunga på vinfälten. Ljuvligt! 

Nu har vi kunnat konstatera att våren här att minst lika underbar! Med blommande Blåregn och krispig grönska i det böljande landskapet. 

IMG_4421.JPG

Vi njuter verkligen av färden genom landskap, som alla ser ut som Nangijala, i detta fantastiskt vackra land.

IMG_4363.JPG

Igår gjorde vi en heldagsutflykt och besökte bla den lilla vackra byn La Morra, som ligger 500 meter över havet. Med en fantastisk vy över landskapet, och hus som små karameller, var det väl värt ett besök. Här åt vi Gelato i världsklass på en liten gelateria som mer kändes som ett apotek. Mannen som stod i kassan hade vit rock och sålde deras, egentillverkade, glass med en passion som om han uppfunnit botemedlet för all världens sorger;) Och nog var Hasselnötsglassen himmelsk.

Barolo var nästa mål för dagen. Lika vackert där. Det är lite svårt för man vill  ju filma och plåta varenda liten byggnad. Allt är ju så magiskt vackert här! Som små sagostäder.

Barolo var nästa mål för dagen. Lika vackert där. Det är lite svårt för man vill  ju filma och plåta varenda liten byggnad. Allt är ju så magiskt vackert här! Som små sagostäder.

Mitt i byn låg denna lilla karamell. Kolla in väggmålningen! 

Mitt i byn låg denna lilla karamell. Kolla in väggmålningen! 

IMG_4355.JPG

Jag ställde mig på tå och tittade bakom ett spännande plank precis vid det lilla torget. Där låg en scen ur Bröderna Lejonhjärta. Det var som att man såg Skorpan och Jonathan sitta på den lilla stenmuren. Ser du dem också?

IMG_4366.JPG

Jag tänker att man kanske skulle ta och köpa sig ett litet sagoslott, med tillhörande vingård, och flytta hit. Här kan jag se mig själv knipsa vindruvsklasar och skapa härliga kaffe-event för mina hotell-gäster. Skulle du komma!?

Nu närmar vi oss vår sista destination för denna resa. Tillbaka till Milano. 

Har du inte hängt med på Stories på min Instagram, så kan du gå in och kolla på mina ”favoriter”. Där ligger tågresan uppe redan, och mer kommer. 

Jag kan även förvarna att det blir fler inlägg från både Frankrike och Italien framöver. Hoppas du gillar! 

Med önskan om en fin helg!