Fotoutmaning Mars 2019-Gult

IMG_2855.JPG

Just nu pågår Hanna Wendelbos fotoutmaning för fullt på Instagram. Om jag inte fattat helt fel så är det 5:e året i rad som hon kör, helt otroligt vad tiden går.... 

Jag tkr att det är ett roligt sätt att sprida inspiration och se hur olika man tolkar ett ord. Extra bra i denna månad då man sannerligen behöver lite ny pepp och bild-idéer. 

IMG_2856.JPG

Idag är ordet GULT. En färg som jag egentligen gillar, men har väldigt lite av omkring mig. Jag tror jag äger ett gult plagg, en stickad tröja från Acne. Supersnygg och härlig, måste ta på mig den idag tror jag bestämt. Kanske att den dyker upp i mina Stories under dagen....

IMG_2857.JPG

Renfanans gula färg tkr jag är så vacker i sin nyans. Lite åt det senapsgula hållet. Jag gillar det mer än tex citrongult. 

Förr ansågs Renfanan hjälpa mot en hel rad saker; nerv- och magstärkande, lösande, svettdrivande och maskdödande medel.  Man gned den även mot kött för att hindra att köttet ruttnade.

Det är därför den är så spridd i vårt avlånga land, kring gamla gårdar och utmed landsvägar.

Idag är det många som odlar Renfana i sina trädgårdar. Bäst trivs den där det är torrt, i stenrösen och bland buskar.

Mina bilder till dagens #gult i #fotoutmaningmars2019 (gå gärna in under den taggen på IG och kolla in alla fina bilder) har jag återanvänt från förra sommaren.

Här kan du läsa det inlägget. Måtte det bli en svalare sommar i år....