Malin Lindner in da house

IMG_1045.JPG

Alltså. Snacka om win när man bjuder hem en fotograf på 11-kaffe, och får en massa fina bilder på sitt hem som tack;) SÅ roligt att se det ”gamla hemmavana” ur någon annans lins.

Malin Lindner är verkligen en superduktig fotograf! Inte minst alla fantastiska bröllopsbilder hon tar. Älskar den berättande känslan. Man känner liksom värmen och kärleksstämningen som finns på plats.  Tänker att bilderna från en så stor dag som ens bröllop är så viktiga. Att man får en bröllopsfotograf som inte bara gör sitt jobb rent tekniskt, genom att ta snygga bilder, utan också kan fånga stämningen och glädjen. Det gör Malin 100 %. Grattis till alla brudpar som bokat henne i vår och sommar! 

Här kan du gå in och kika på Malins hemsida. Vem vet, kanske har hon fortfarande lediga luckor för fotograferingar..... 

IMG_1044.JPG

Vårt vitrinskåp i köket, där vi har det mesta av vårt porslin, har maken byggt av gamla dubbeldörrar som jag fyndade på Blocket för många år sedan. Älskar hur Malin fångat det på bild. Man ser ju knappt att en av rutorna saknar glas....;)

IMG_1050.JPG

Jag får alltid frågor om denna härliga pjäs. En automat för specerier, som suttit i en gammal lanthandel.  

När barnen var små hade vi pasta i den, men numera får den fortsätta ta en hel massa plats, bara för att den är så fin. 

Hur snygga var förpackningarna förr? Jamen tänk att få hem Bakpulvret i en crémefärgad skönhet som den i min kökshylla. Hörde av ngn att dessa var vanliga i bagerier förr.... 

IMG_1047.JPG

Jag tänkte förresten att jag kunde passa på att svara på några av era frågor, nu när jag har så fina bilder att visa upp!

Varifrån kommer din inspiration för färg och form? 

Jag har alltid älskat färg & form och att vara kreativ. Jag tror att det liksom ligger i blodet. Min gammelmorfar var skräddare, mormor var modedirektris (tänk om man hade kunnat följa med på alla de stora visningarna i Paris, som hon åkte på när hon var verksam. Dröm!) Min mamma har också alltid sytt och skapat. Hon hade ett tag egen ateljé, med eget klädmärke och sydde på beställning. Hon lärde mig tidigt att sy. Så det mesta av mina barns kläder sydde jag själv. Precis som mamma gjort till mig och mina 4 syskon.

I vilken ålder startade  det? 

Det har funnits med hela livet. 

Vem inspirerade dig? 

Ja, det har vi redan fått svaret på;) 

IMG_1049.JPG

Hur kom det sig att du började jobba med kaffe?  

Det började med att jag skapade hashtaggen #fruvintage11kaffe som jag använde när jag lade upp mina kaffebilder på IG. (i förra inlägget kan du läsa om min kärlek till kaffe) Mina följare började göra samma sak och så blev det en grej av det.  

Det var min man som sedan ställde den naturliga frågan; ”skall du inte börja sälja Fru Viniage 11-kaffe?”

Såklart tänkte jag, och på den vägen är det....  Det är framför allt ett roligt sätt för mig att nå ut och skapa kontakter. Samtidigt som det blivit ett redskap att uppmärksamma Läkarmissionens viktiga arbete.

IMG_1052.JPG

Vad är det som driver dig? 

När det gäller Instagram och bloggen så drivs jag till stor del av mitt intresse för vintage, inredning och vackra bilder.  Jag älskar att inspirera andra, med allt runt omkring mig som jag gillar!

En annan viktig del är möjligheten att nå ut via den plattform som både bloggen och Instagram är. Jag hoppas att jag skall kunna uppmuntra fler att göra ngt bra för ngn annan, att vara en agerande medmänniska. 

Jag önskar att mitt flöde skall sprida medmänsklighet, värme och en positiv känsla. Jag tror vi alla behöver det mer än någonsin! 

IMG_1046.JPG

Inreder du bara med vintage, eller köper du även nytt? 

Jag skulle nog säga att 90 % av vår inredning är arvegods eller vintage. Våra sängar och 2 av våra soffor är nya, resten är vintage. 

Vilket är ditt bästa fynd? 

Helt klart plåtskåpet som vi har till ytterkläder i hallen, som tidigare har stått i en gammal fabrik i Vetlanda på 40- talet.

Det sprang jag över i en antikaffär på Söder. Inte det billigaste jag köpt kanske, men jag hade letat med ljus och lykta under flera år, och plötsligt stod det där. Då blev det verkligen ett fynd för mig! 

IMG_1054.JPG

Vart kommer lampan ifrån? Är den gammal eller ny? 

Den köpte jag i en av Läkarmissionens second hand-butiker för många år sedan. Skärmen är sedan målad i en ekologisk färg som heter Av Jord. Minns dock inte vad nyansen hette.....