Moodboards och sånt....

IMG_3001.JPG

Just nu jobbar jag bla med ett spännande projekt som kommer upp här under våren. 

Som alltid när jag behöver inspiration så plockar jag fram Trend Guiden som fd Svenska Moderådet, numera Swedish Fashion Council, gett ut. Den jag har är SS 2014 och trots att den har 5 år på nacken så finns det så mkt idéer att hämta. Inte minst när man är ute efter att skapa en viss känsla. Nu hoppas jag på möjligheten att köpa till någon mer utav guiderna.......

IMG_2989.JPG

Fick feeling och gick loss på rekvisita jag hade tillhands hemma i köket. Snodde ihop några 3-dimensionellt-moodboards och har utifrån dem skapat tre fiktiva personligheter, lite sådär på språng till kontoret;) Haha, någon som känner igen sig i att få fullt upp med allt annat än det man tänkt/behöver jobba med....?

Den första bilden Tkr jag fick känslan av ”det-svenska-bondköket-möter-amerikanska-södern”. En person som inreder med ärvda möbler och fyndad vintage, bakar sitt eget surdegsbröd och planerar, för fullt, för årets själv-försörjnings-odling hemma i trädgården. Hen prioriterar familjen före ekonomisk framgång och älskar att bjuda in släkt och vänner till kaffekalas med 7 sorters hemgjorda kakor.

Hen väljer kvalitet före kvantitet. Är klädd i en mix av second hand och svensk design. 

IMG_2993.JPG

Den färgstarka konstnären lever ett yvigt och impulsivt liv, i radhuset utanför Göteborg. Drömmen är en egen gård, fast gärna i kollektiv, med plats för egen ateljé och keramikverkstad. Här har man levt flygfritt och klimatsmart sedan 70-talet. Äter gör man veganskt och efter säsong. Såklart. 

Hen är inte rädd för att ta ut svängarna i både färg och form, men livrädd för fast anställning och arbetstider. ”Det dödar kreativiteten och skapar ett alltför inrutat liv”

Här vurmas för hemester, som familjen tillbringar på det lokala badhuset och stadens museum. 

IMG_2988.JPG

City-människan bor i en bostadsrätt mitt i City. Drivs av karriär och framgång. Orädd och medveten om sitt eget marknadsvärde. 

Inredningsstilen är dyr, modern och stram. Hen lägger mycket pengar på konst, exklusiva restaurangbesök och resor. Gärna en storstads-weekend i månaden. Ingen klimatångest här inte.

Klädseln är ”city-rätt” . Nytt och dyra märken är ledorden.

SÅ; vilken stil/färgkombination gillar du bäst? (Utan att bry dig om personlighetsbeskrivningarna;)   I ärlighetens namn så skapade jag personligheterna nu, utifrån hur bilderna blev.  Haha! Ta dem inte för seriöst.  För mig är skapandet av miljöer, stilleben och ”kaffebilder ovanifrån” ett sätt att vara kreativ och hitta inspiration. Lite som Hanna Wendelbo med ”en skiss om dagen” Det behöver liksom inte ”bli något”. Jag tänker att det är bra att göra lite sånt emellanåt. Utan krav på resultat.    

SÅ; vilken stil/färgkombination gillar du bäst? (Utan att bry dig om personlighetsbeskrivningarna;)

I ärlighetens namn så skapade jag personligheterna nu, utifrån hur bilderna blev.  Haha! Ta dem inte för seriöst.

För mig är skapandet av miljöer, stilleben och ”kaffebilder ovanifrån” ett sätt att vara kreativ och hitta inspiration. Lite som Hanna Wendelbo med ”en skiss om dagen” Det behöver liksom inte ”bli något”. Jag tänker att det är bra att göra lite sånt emellanåt. Utan krav på resultat.