Sockerärtor och jakten på dörrar....

IMG_1297.JPG

Nog är det helt underbart när man börjar kunna skörda lite från sina egna odlingar.  Igår kunde jag plocka de första Sockerärtorna, min favorit. Gillar den violetta sorten som får en snudd på overklig färg. Nästan svarta. Minst inte vad sorten hette men jag köpte den på Zetas trädgård.......

IMG_1336.JPG

Nu har maken börjat gräva ur marken för vårt ”kaffehus” här hemma. Haha! Vågar inte riktigt kalla det för växthus, då jag mest tänker det som en skön plats att dricka 11-kaffet på, när inte vädret är så bra;) Tänker att jag skall sitta där och filosofera med min kopp när höstvindarna börjar vina. Även tidigt på våren känns det som en härlig miljö att sitta i när den första svaga solen tittar fram. Eftersom vi har tänkt att mura upp så att vi kan ha en eldstad också, så kommer vi kunna utnyttja det även kalla dagar.

Well. Nog skall jag odla lite där också, men det får väl bli främst till nästa år.  

Jag gillar stilen som är på Överjärva Gård, lite sådär enkelt och opretentiöst, med blommor i udda krukor.

IMG_1334.JPG
IMG_1328.JPG
IMG_1339.JPG

Vi åkte främst till Överjärva för att kolla in dörrar. Dels pardörrar till växt/kaffehuset, men också gamla enkel-dörrar till garderoben uppe i vårt sovrum. Vi behöver 4-5 stycken på bredd. Det finns HUR mycket som helst att välja på. Så nästa vecka är det M och jag som tar med stora byggbilen och fyller den med dörrar;)

IMG_1338.JPG
I  byggnadsvårdsbutiken  finns ALLT man behöver för renovering av gamla hus. Spik och muttrar, gamla handtag och nycklar, låskolvar och ja..... Allt man letar efter och lite till. Och som sagt; massor med dörrar och fönster. Både gamla upprustade och nyproducerade. I anslutningen till butiken finns även ett litet snickeri, så man kan lämna in sina egna förr renovering. 

I byggnadsvårdsbutiken finns ALLT man behöver för renovering av gamla hus. Spik och muttrar, gamla handtag och nycklar, låskolvar och ja..... Allt man letar efter och lite till. Och som sagt; massor med dörrar och fönster. Både gamla upprustade och nyproducerade. I anslutningen till butiken finns även ett litet snickeri, så man kan lämna in sina egna förr renovering. 

IMG_1327.JPG

Järrngrindar och andra gamla vackra smidesdetaljer kan man också hitta på Överjärva. Den här fantastiska skapelsen hade jag inte sagt nej till hemma i trädgården. Tänk att sitta där och dricka kaffe! Jag hade sagt ja även till den blå utemöbeln, utan att blinka. SÅ fin.

IMG_1329.JPG

Mamma och jag hade tänkt oss en 11-kaffe i hästskostallet, men det visade sig endast vara öppet på helgerna....

IMG_1335.JPG
IMG_1332.JPG
IMG_1333.JPG
IMG_1331.JPG

Undrar just vem som samlar på advents-stjärnor....? Där hade jag gärna kikat in:)

Yes! Det blir helt enkelt att åka tillbaka nästa vecka när gubbens semester börjat. Vi lär behöva stora plånboken också, inte bara vår stora bil.....