RETRO OCH HORISONT

Detta är ett samarbete med BECKERS FÄRG

IMG_0696.JPG

Lite såhär såg vårt sovrum ut för ett par veckor sedan. Mörkgrått på väggarna. Jag har verkligen gillat det, lite känsla av att krypa in i en grotta när man går och lägger sig.

När vi renoverade vårt badrum på övervåningen så påverkade det även sovrummet.  En dörr byggdes igen och väggar revs. Som det så ofta blir så ledde det ena till det andra.

Frågan var nu, skulle vi behålla färgerna i sovrummet och bara ”lappa ihop”?

Nej. Vi bestämde oss för att passa på att få till lite förändring. Alltid kul ju! 

Det var faktiskt kära maken som var drivande. Inte minst på att höja taket till nock. Extra bra när ideérna kommer från honom, eftersom det är främst han som gör jobbet...;) 

Nu gällde det bara att bestämma hur det hela skulle se ut. Jag är välsignad med en man som inte har så stora åsikter när det kommer till färger och inredning. Jag bestämmer (oftast) och han gör. Finfin uppdelning! 

IMG_1054.JPG

Tapeten var redan bestämd. A PRIORI från REBEL WALLS.

Men vilken kulör skulle vi välja på golvet, och övriga väggar?

För skoj skull så slängde jag ut frågan på min Instagram; vitt på golv och väggar, eller någon kulör? De flesta av er tyckte vitt, någon tyckte att vi skulle slipa fram trägolvet.  

Vi var dock sugna på lite mer färg. Något som tog upp tapeten.  

Jag gick in på hemsidan hos BECKERS FÄRG och bestämde mig för en kulör som gick mot blå/grön/grå/turkos. I bakhuvudet hade jag ett par av våra linnelakan,ni ser dem på bilden ovan, som har en kulör som drar åt svagt petrol.

Hm. Nästa steg blev att välja ut några färger att provmåla med.

IMG_1066.JPG

Det finns ju några nyanser att välja på om man säger så........ Här kan du själv gå in och botanisera i denna härliga färgdjungel hos BECKERS FÄRG.

IMG_1065.JPG
IMG_1071.JPG

På Happy Homes i Märsta, återförsäljare av BECKERS FÄRG, var de väldigt hjälpsamma och bröt dessa kulörer åt oss; Pastill, Isblå, Retro och Horisont. 

IMG_1070.JPG
IMG_4283.jpg

Här ser ni hur vi provmålat med Retro och Isblå på väggen, och Horisont på golvet.

Valet föll tillslut på Retro B 780 på väggen och Horisont B 788 på golvet. 

IMG_4546_1.jpg
IMG_1085.JPG

Visst blev det snyggt? Vi är verkligen jättenöjda med färgerna från BECKERS FÄRG. Nu är ju frågan bara om vi skulle måla även dörren i samma kulör som väggen....?

IMG_1084.JPG

Det är inte helt lätt att ge kulörerna rättvisa så här på bilder. De uppfattas olika beroende på hur ljuset faller osv. Mitt bästa tips är att fixa ”Färgsättnigsburkar”, dvs prover på olika kulörer, och sedan måla upp dem bredvid varandra på väggen. Då får man en rätt uppfattning och känsla av vad som passar bäst i rummet. 

Lyckat till om du är på gång med något sommar-projekt där hemma! Och du. Var inte rädd för lite färg!