MITT KÖK

Det är alltid roligt att se sitt hem genom andras ögon. Här kommer några bilder av stylist Isabelle Olander och fotograf  Lina Eidenberg Adamo, som de tog här hemma för något år sedan. Vissa av dem publicerade i Drömhem och Träddgård häromsistens.... Visst är de fina!

IMG_0771.JPG

Jag gillar den här hörnan av köket väldigt mycket. Kopphängaren och den inbyggda Reda-förvaringen bidrar till bistro-känslan som vi ville komma åt tkr jag. 

IMG_0782.JPG

Betongbänkarna har maken gjutit och de ligger på underreden byggda av gamla vattenrör. Jag gillar känslan av hemtrevlig ”rörighet” och att det liksom inte är riktigt perfekt. Att vi kaklade från golv till tak bidrar också till mixen av industrikök och fransk bistro. Precis som den öppna förvaringen och stekpannorna i taket.

IMG_0773.JPG
IMG_0779.JPG

Snickarbänken, som fungerar som ”köksö” är vi verkligen nöjda med. Här kan någon (läs min man) stå och tillreda middagen medan någon annan (läs undertecknad) sitter bredvid på en av industristolarna och tar en kopp kaffe. Perfekt kombo.

IMG_0780.JPG
IMG_0767.JPG

Vi är förresten ute efter en ny matmöbel. Jag älskar de udda pinnstolarna i mix med Thonet från Bukowskis, men vi sitter ofta länge vid middagsbordet och skulle vilja ha något mer bekvämt. 

Dessutom är jag ständigt på jakt efter det perfekt matbordet. Minst 2 1/2 meter lång och i gammalt trä. Någon som har något att sälja eller tipsa om? 

Det vi har nu är ett ommålat ekbord som vi köpte för typ 15 år sedan. Det åker vidare till dottern och hennes familj när vi hittar ett ”nytt”.