15 maj 2018

IMG_3742.jpg

Alltså. Vilka dagar vi har! Makalöst vad snabbt högsommaren kom i år.

Idag har vi haft 27 grader varmt och strålande sol, för vilken dag i ordningen? Det fullkomligt exploderar i trädgårdarna och jag älskar alla vackra bilder och glada tillrop på Instagram. Snacka om positiv energi. Vi är sannerligen i stort behov av ljuset och värmen. Helt underbart att den behagade komma så tidigt i år.

Vårt hus är inbäddat i Syrèn, Äppelblom och Hägg. Sagolikt vackert. Och vilka dofter.

IMG_3760.jpg

Samma väder som för 3 år sedan faktiskt. Strålande sol och klarblå himmel ute.

Inne stannade tiden och vi märkte inte av att allt stod i full blom där ute.

Pappa somnade in strax före lunch. Cancern tog över hans kropp helt.

Den 15 Maj 2015 var smärtan över. Bara frid i rummet. Ett leende på hans läppar, när han tog sitt sista andetag.

IMG_3719.jpg

Vi drog till Zetas Trädgård och åt Mazariner till 11-kaffet.Till hans ära. Vi pratade om glass på morgonen, en självklar del av hans meny så här års. Han såg till att både han och barnbarnen fick minst en varje dag. Gärna fler. 

Men han hade även Mazariner som favoriter och den här hade han givit toppbetyg. Kan ha varit den godaste jag ätit faktiskt.

IMG_3703.jpg

Vi kom till Zetas precis när de öppnade. Det brukar vara lugnare då. Så även idag, lugnt och fridfullt. Vi hann strosa runt en bra stund, få tips av en av trädgårdsmästarna om vilken ros vi skulle välja. Plocka ihop smultronplantor med namn som Snövit och Askungen.

Sen kom en busslast med tanter från Åland.

Slut på friden.

De dök dock, tack och lov, direkt ned i plantorna så vi gick och tog vårt 11.kaffe under tiden. Utan kö.

Precis när vi fikat klart skulle de köpa sin lunch. Kö.

IMG_3729.jpg

Vi fortsatte plocka vagnarna fulla. Klematis, Luktärt, Hallonbuskar och en hel massa sommarblommor. Ett helt litet tåg av vagnar när vi skulle betala. Ingen kö före oss.

När vi betalt och fått allt packat i flak och påsar, då var kön lång efter oss. Väldigt skönt att vi lyckades ligga steget före hela vägen;)

IMG_3732.jpg

Älskar det gamla skåpet inne i butiken. Så fint med alla krukorna med gröna växter. Det påminde mig om att jag skulle köpa lerkrukor till Mårbacka-plantorna jag fått av svärmor.

På vägen hem lyssnade jag klart på dagens podd-avsnitt av Billgren Wood, som lämpligt nog handlade om trädgård och den odlar-trend som råder i vårt land. En telefon-intervju med Krickelin om hennes trädgårds-paradis hemma i Varberg. Fint.

IMG_3762.jpg

Väl hemma fick mormor (jag kan fortfarande inte identifiera mig riktigt med titeln. Jag har ju varken grått hår eller knut i nacken;) hjälp av sin lilla hjälpreda. Ser du hans lilla randiga rumpa uppe till höger.....?

IMG_3766.jpg
IMG_3775.jpg

Nästa år skall du få plantera med mormor mitt lilla hjärta. I år blir det dock för mycket jord i munnen.

IMG_3828.jpg

Well. Klockan hann nästan bli en ny dag innan detta inlägg blev klart. Man vill ju liksom inte gå in från planteringsbordet.

Det är den 15:e Maj en dryg timme till och nu skall jag gå och lyssna på "Man in Black" med Johnny Cash innan jag somnar.

Den älskade pappa.