HOTEL EGGERS

IMG_0855.JPG

Alltså. 27 grader varmt och strålande sol när vi körde in i Göteborg igår. Sicken underbar dag!  

Vi tillbringade största delen av den i vår gamla hemstad i Varberg, men det får bli ett alldeles eget inlägg. Inte minst frågan som maken ställde när vi körde in i Lassabackarondellen;  ”vem är det som fortsätter bo, år efter år, i VARBERG? Det är ju SÅ litet här”

Ta inte illa vid dig om du bor i västkustens pärla och läser det här;) Han är bara bitter över att vi inte har kvar vår naturliga koppling dit.....

 

IMG_0830.JPG

Målet med vår tripp till Götet var Hotel Eggers. Vi hade tänkt ta in på Stadshotellet i Vbg, men det var fullbokat. Vi får göra ett nytt försök där framöver helt enkelt.

Ja för inte tänkte vi på att det var Kristi Himelsfärd och långhelg när vi bestämde just det här datumen. Är man egenföretagare är det ingen skillnad på vardag och helg liksom..... 

IMG_0831.JPG

Vi möttes av Champange och fruktbricka när vi kom till vårt fina rum. 

TACK Hotel Eggers för ett superfint mottagande!

IMG_0829.JPG
IMG_0857.JPG

Jag ÄLSKAR detaljer. Det är liksom mitt mellan-namn, förutom Ingrid som jag heter efter mormor. 

Just nu är jag inne i en period där jag dras till det varma ombonade. Brokiga tapeter, svulstiga guldramar och sammetsmöbler med fransar. Jag är kanske inte den enda som är trött på ljust och fräscht och Skandinaviskt beige. 

IMG_0836.JPG

Dessutom är jag för tillfället svag för olika nyanser av rosa. (Får se om jag rent av låter min nymålade gästtoalett där hemma få behålla den rosa nyans jag provmålade med. Trots att den kanske är lite mörkare än vad jag tänkt. Vi får se..... ) Inte minst den här lite dova, brädan tonen. SÅ snyggt!

IMG_0826.JPG
IMG_0853.JPG
IMG_0833.JPG

Hotel Eggers är ju inte vilket ställe som helst, det förstår man direkt när man kliver innanför dörrarna. Så här står det på hemsidan;

”Delar av fastigheten vilar på rester av Göteborgs gamla stadsmur från 1600- och 1700-talen. Redan på 1850-talet bedrevs hotellverksamhet på Drottningtorget på den plats där Eggers nu ligger.

I samband med byggandet av den västra stambanan 1859 öppnades Järnvägshotellet. Hotellägaren L.E. Lindblad överlät år 1883 rörelsen, vars namn nu var Hotel Christiania, till sin svärson Emil Eggers, som genom omfattande ny- och ombyggnader skapade ett helt nytt och på den tiden synnerligen exklusivt hotell”

Och här, på hotellets blogg, kan man läsa om ett aktiebrev man hittat nyligen, daterat 1906. Fler än jag som går igång på historia? SÅ spännande att tänka på vad som faktiskt hänt på en plats, i ett hus eller som här, på ett hotel, för över 100 år sedan. Min fantasi flyger iväg och jag tycker att det är SÅ intressant att få läsa om verkliga personer och händelser. I historien kring grundaren Emil Eggers och hans hotel finns det mycket av den varan.

Visste du försesten att Hotel Eggers är det 3:e äldsta hotellet i Sverige, som fortfarande är i bruk? 

Bara en sån sak liksom. 

IMG_0835.JPG

Älsk på de vackra fönstren i trappan.  

IMG_0821.JPG

Och på ”orangeriet”. SÅ fint. Tänk att sitta här med en bok. Eller ja, sin dator.....

IMG_0856.JPG

Jag fick en totals crush på dessa små rara fåtöljer. HUR fina! Rosmönstret är magiskt vackert tycker jag. Påminner om något från min barndom. Hemma hos farmor tror jag. En soffa eller gardin, jag minns inte vad, men skulle välkomna den hem till mig. Utan att blinka.

IMG_0827.JPG
IMG_0832.JPG

Här, på den för året nyinvigda glasverandan åt vi en fantastisk 3-rättermiddag igår.

Jag lyfter på hatten för detta trevliga ställe! Och hoppas att vi kanske ses igen......