"MAMMORNA BÄR VÄRLDEN"

För ganska precis 1 år sedan hade vi Baby-shower för vår äldsta dotter E.

7F956B9B-AA8F-4CEB-B3F9-0D308E370606.jpeg
5FA26C48-5EAF-4CA3-977E-76F86E2B5CD5.jpeg

Tillsammans med vänner och familj firade vi att E skulle bli mamma för första gången.

6D444D3B-9349-4731-A85A-73A7AACFCDFF.jpeg
IMG_1976.JPG

20 Juli föddes han så, 2 dagar innan hans mamma skulle fylla 25 år.  Jag blev mormor för första gången. STORT och alldeles alldeles underbart!

Visst hade det varit en hel del snack om att det var ont om förlossningsplatser. Oron fanns där att behöva sätta sig i bilen och åka till något annat län. 

Dock var vi hyfsat trygga med att E skulle få den hjälp hon behövde när det väl gällde. 

IMG_3886.JPG

Allt gick bra! Lille A är helt underbar och har blivit morfars och hela familjens självklara centrum.  

FullSizeRender.jpg

Det här är en bild från Nkinga sjukhuset i Tanzania. 

Detta är också en berättelse om en mormor och en mamma. Kvinnan tv, med gul tröja, är mormor till knytet th.

Främst i bild är också hon en nyförlöst kvinna. Hon åker hem utan barn. Hon hann inte fram till sjukhuset i tid.

Nkinga är ett utav alla de arbeten som Läkarmissionen stöder. Bilden är tagen för någon månad sedan, när Lotta Gray/ Vimmelmamman var på besök på sjukhuset, som en av ambassadörerna för Läkarmissionen.

Mycket utav de arbete som Läkarmissionen är med och stöder runt om i världen kretsar kring kvinnor och mammor;

"Man kan säga att mammor finns med i alla Läkarmissionens projekt. Ofta som en tydlig målgrupp när det gäller till exempel säkra förlossningar eller självförsörjningsprogram. Men även projekt som handlar om att borra brunnar eller plantera träd påverkar mammornas liv, eftersom kvinnorna ansvarar för att hämta vatten och ved.

Att satsa på mammor är att satsa på framtiden och genom Läkarmissionen kan du vara med och bidra till långsiktiga utvecklingsprojekt och ge mammor mandat och möjligheter att driva en positiv förändring"

På MORSDAG den 27:e MAJ arrangerar Läkarmissionen, tillsammans med kanal 5, MAMMA-GALAN;

"Det här är en kväll där världens mammor står i centrum. Där vi får möta det magiska och underbara med moderskapet, men också mödrars utsatthet i stora delar av världen. Vi kommer att se kämpande mammor, lyckliga mammor, mammor som saknar hopp och mammor där livet har vänt till det bättre.

Under galan kommer Det stora mammapriset att utses, populära artister att uppträda och vi får följa mammor i Tanzania, Sydafrika och Bangladesh i dokumentära inslag. Under kvällen kommer svenska folket ha möjlighet att bli månadsgivare – och därmed stötta Läkarmissionens långsiktiga arbete att förändra framtiden för mammor i världen
!"

SÅ BRA!!! Galan kommer att ledas av Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Här kan du läsa mer om en tv-kväll du inte får missa. En chans att vara med och göra skillnad, för medsystrar runt om i världen!