Morgonkaffe med EMMA SUNDH

Idag, för första gången på nästan två veckor, skvalar regnet här i Ban Phe.

Jag hann ta min löprunda imorse, mellan skurarna, medan mamma var på massage. 

Nu sitter vi på terassen och äter rostade mackor, med ost och jordgubbsmarmelad, till kaffet.

Jag tänker att jag fortsätter dela powergirls, det är ju lika viktigt, och roligt, alla dagar på året.

IMG_0333.JPG

Så idag ”dricker jag mitt morgonkaffe” (well. Lunch här på andra sidan jorden) med den här tjejen. Alltså. One of a kind.

Jag har träffat Emma vid ett par tillfällen, på blogg-frukost med Läkarmissionen. Här berättar hon om en av dem. SÅ skööön och genomtrevlig och ännu ett exempel på en driven och engagerad kvinna som verkligen använder sin plattform på bästa tänkbara sätt.

Hennes blogg är beroendeframkallande. Inte minst för alla proffsiga och vackra bilder, men lika mycket för att hon skriver så medryckande och blandar högt och låt i sina texter. Vardagsbestyr och jobb mixas perfekt och Emma är inte rädd för de känsliga ämnena.

Den 16 Februari i år gjorde hon ett superviktigt och uppmärksammat ”Stora, ärliga kroppsinlägget”

IMG_0328.JPG

Hon har även skrivit om sin egen erfarenhet av missfall om graviditet och förlossning  sömnlösa nätter och om att få barn tätt. Allt med samma självklarhet som att hon lägger upp helt magiska bilder på...

 ......sitt fantastiska hem....

 ......sitt fantastiska hem....

IMG_0338.JPG

....döttrarna Majken och Bodil, så sagolikt fint klädda, som tagna ur en Madicken-film.....

IMG_0334.JPG

barnrum och....

IMG_0335.JPG
IMG_0331.JPG

 .......sommarhuset på Gotland..... Sicken dröm! Där hänger hon och familjen så mycket de kan på somrarna, såklart, men inte tar det stopp där.

Nej, i sommar kommer en utvald familj få bo i deras fina sommarparadis helt gratis. Läs om detta helt fantastiskt generösa påhitt här på Emmas blogg. Hur bra!

IMG_0330.JPG

Emma är någon att se upp till när det kommer till att leva miljösmart. Hon är en fena på att handla second hand, både till sig själv, barnen och hemmet. Kanske även till maken John, vad vet jag;)

IMG_0332.JPG
    

Denna inspirerande powerwoman verkar inte ha några gränser när det kommer till påhitt och kreativa uppslag. Förra sommaren köpte hon, helt rimligt, en gammal rosa buss, sånt som man gör liksom.

Haha! Klart man behöver en buss på sommarstället! Klockrent ju! Här kan du läsa om idéerna kring den.

Jag hoppas på en kaffe, på riktigt, med Emma framöver.  Såg till min glädje att vi anmält oss till samma workshop framöver här i Mars..... Så kul!

Heja dig Emma! Du är ett fint exempel för oss andra att följa. 

(Alla bilder är lånade från Emmas blogg)