FYND TILL MIN KAFFEKOPP-SAMLING....

Jag har ju helt glömt bort att visa mina fynd från A La Carte Antik. Vi smet ju in där, min svärdotter Ida och jag, när vi var på en liten lördagsrunda, med delar av familjen, härom veckan.

IMG_9809.jpg

Jag är ständigt "på jakt" efter fina kaffe-koppar. Ett tag hade jag som regel att inte lämna en loppis, second hand, eller vintage-butik utan att ha köpt en udda kaffekopp. Eller två. Den regeln blev dock ohållbar efter ett tag, då jag sprang på dessa ställen väldigt ofta under några år. Numera blir det mer sällan och jag är mer noga och eftertänksam innan jag handlar. M har ju, som sagt, en poäng i att vi skulle kunna öppna vår egen vintage-butik;)

IMG_9803.jpg

Så plötsligt ramlar man över det där unika, speciella som gör att man helt enkelt måste slå till. 

Den här gången var det special-gjorda kaffekoppar från Gustavsberg. Tillverkade någon gång mellan 1940-1950 för Berns Salonger. Det är vad som står på den lilla "banderollen" på assietten. Så fina. (Jag och familjen älskar Berns uteservering på somrarna. De senaste åren har det blivit en och annan, eller ganska många för att vara ärlig, kaffe och Cremè Brylè i solen. De gör nämligen världens godaste)

IMG_9818.jpg
IMG_9815.jpg
IMG_9819.jpg

Dessutom passade de utmärkt till de små, svartvita godingarna, ur serien Salix. också den från Gustavsberg.

Så jag slog till på dem båda. Jag håller, så sakteliga, på att uppdatera min kaffekopp-samling. Jag går från blåvitt till svartvitt. Min gamla " börjar tryta i antal, då det ju ryker någon kopp i golvet nu och då. Så det passar rätt bra.

IMG_7851.JPG

Koppen från Berns är dessutom perfekt i storlek, även för min frukost-chai. Meant to be liksom.