Elbil, Ulricehamn och Läkarmissionen....

IMG_7332.JPG

Ett av våra klimatmål för oss privat har varit att, när det var dax att byta bil, investera i en miljöbil. Ojojoj. Det kan vara bland det bästa vi gjort. Vi leasar på ett av våra företag och slutsumman visade sig bli billigare än månadskostnaden för den bensindrivna bil vi hade tidigare. Win!

Förutom att vi nu krusar genom landet utan avgaser, så innebär det även att man tvingas till pauser i bilkörandet.  Man behöver helt enkelt planera in att bilen måste laddas.

På väg ned till Göteborg, dit vi åker endel pga av jobb under hösten/vintern/våren, finns det laddstationer i Ödeshög och Ulricehamn.  Perfekt med en lunch eller kaffepaus.

IMG_7331.JPG

Sist tog vi en liten laddpaus i Ulricehamn, en av mina ”gamla hemstäder”. Här bodde jag mitt allra första levnadsår, på Marbäcksvägen 1, och sedan flyttade vi ut till Timmele några år.

Mackan och jag tog en långpromenad längst banvallen in till sjön Åsunden.  Så vackert!

IMG_7325.JPG
IMG_7336.JPG
IMG_7316.JPG

Nere vid vattnet ligger det gamla Elverket. Hur fint! Snacka om att man byggde lite vackrare förr i tiden. Detta rara lilla tegelhus byggdes 1914.

IMG_2067.JPG
IMG_7320.JPG

Det gamla stationshuset i Ulricehamn är också urfint! SÅ snyggt med gammalt tegel.  

Arkitekten Axel Pettersson, som ritade detta slottsliknande byggnadsminne, sägs ha hämtat inspirationen från Trolleholmsslott utanför Lund.  I början på 1900-talet invigdes denna pampiga byggnad, i samband med att Västra centralbanan, mellan Falköping och Ulricehamn öppnades. 

Japp. Där fick ni dagens historielektion;) Håll till godo... 

Idag går ingen järnväg igenom Ulricehamn, så det gamla stationshuset inhyser istället lägenheter, kontor och Taxiverksamhet. 

Allt har sin tid som en säger. 

IMG_7329.JPG
IMG_7330.JPG

Håll ögonen öppna förresten. Nästa kaffe-event, med FRU VINTAGE 11-KAFFE, kommer troligen gå av stapeln just i Ulricehamn.  Stay tuned.

Idag skall jag betala in senaste tidens vinstpengar för kaffet, till Läkarmissionen, bla efter eventet i FGL Store. Älskar att man kan dricka kaffe och samtidigt göra världen lite bättre.

Idag är det dessutom bara en vecka (!) kvar tills Noah och jag åker på projektresa med Läkarmissionen till Etiopien.  SÅ taggad! Och lite nervös....

IMG_7317.JPG

Tills sist önskar jag dig en härlig vecka! Våga stick ut och visa färg, precis som det här vackra höstträdet i Ulricehmans stadspark.