Måndags-peppen!

Måndag morgon. Bara några dagar kvar till 1:a advent och inte är det mycket till julstämning när man tittar ut. Grått och duggregn. 

IMG_1753.jpg

Såg just en intervju med Felix Herngren och Solsidan-gänget, på morgon-nyheterna, inför filmpremiären på fredag. Haha. Verkligen något som piggar upp en färglös dag. Den MÅSTE man ju bara se! Jag älskar serien, vet inte hur många gånger vi sett den här hemma. När vi är sugna på film, och inte hittar nåt bra att se, blir det; "äh, vi kollar något avsnitt av Solsidan".

IMG_1748.CR2.jpg

Något annat som piggar upp såhär års är alla söta, goda citrusfrukter. Man kan ju äta ihjäl sig liksom. Att kunna toppa morgon-Chian med skivad ekologisk apelsin. Lyx.

IMG_1764.jpg

Den här tiden på året byter jag gärna ut smaksättningen från choklad (jag brukar köpa Voltairs raw-pulver. SÅ gott!) till kanel. Passar perfekt till citrus. Kanel sägs dessutom vara bra för blodsockerregleringen och minska sötsuget. Inte fel som extrabonus till den goda smaken tänker jag.

IMG_1747.jpg

Just nu hör jag ljudliga snarkningar från Stina the little Queen. Hon har fortfarande inte klivit upp/ut från sin sovkoja utan verkar njuta högljutt av en skön sovmorgon. Denna Måndag-morgon, precis som alla andra morgnar.  Hon är verkligen ingen morgonpigg Tax-dam;) Skönt tycker vi! Maken pratade nyligen med en annan hundägare, vars två hundar väckte honom för kiss-promenad kl 05 varje morgon. Hujedamej.

 Well. Sovmorgon eller ej. Jag önskar dig en bra, c-vitamin-proppad, start på veckan. Och kom ihåg. Ingen stress inför första advent. Ok? Bra. Låt oss istället hjälpas åt att sänka kraven och istället höja mys-och "njutargraden". några snäpp. Yes!