Omplantering av pelargoner

IMG_4953.jpeg

I veckan var det äntligen dax att plocka upp mina pellisar från matkällaren. Vi har en gammal jordkällaren på gården, där de trivs perfekt att övervintra. Eller ja, jag hoppas att de har trivts och vill vakna igen…..

Det är, i ärlighetens namn, första gången jag övervintrar Pelargoner så jag är inte jättekaxig. Och när man ser delar av samlingen såhär på rad så är jag inte helt övertygad. Men hoppas hoppas.

PS. I veckan skall jag putsa fönstrena i kaffehuset. Lovar.

IMG_4961.jpeg

Svärfar, som hållit på med odling proffesionellt, har lärt mig att bara klippa ned dem och låta dem stå kvar i sin gamla jord ett tag.De är så sköra i början, så ny jord är det bättre att byta till när de hämtat sig lite från vintervilan.

“Klipp ned dem rejält, vattna och ställ dem varm och ljust” sa svärfar. Så då gjorde jag så och hoppas att de inte dött allihop.

IMG_4914.jpeg

Det här är min målbild. Lääääängtar tills de kan flytta ut i kaffehuset och ser ut såhär! Lyckan ändå. Jag har spanat in flera roliga sorter hos min lokala trädgårdsmästare, ifall de gamla inte klarar sig. Eller ja, jag lär nog svänga dit och utöka samlingen oavsett……

IMG_6553.jpeg

Tulpanpelargonen är en av mina favoriter. Visst är den vacker!? De små blommorna ser verkligen ut som tulpaner.

Eftersom jag inte är någon odlare (tack och lov för färdiga plantor hos trädgårdsmästaren-som ju också behöver överleva;) så passar det här med krukväxter mig bättre.

I år hoppas jag även att vinrankan skall ta sig rejält och klä in taket i kaffehuset.

Tänk ändå att vi har våren och allt det grönskande framför oss! Det känns minsann mer välkommet än någonsin.

Önskar dig en trevlig helg!