påsk på riktigt

IMG_5980.jpeg

Jag hade inte alls tänkt pyssla inför påsken i år. Mer passa på att fokusera på att det ju faktiskt är stilla veckan.

Men så föll andan på och jag fick lite feeling. Kanske kom det sig av att jag hittade loppade linneservetter idag (när jag letade efter rena kökshanddukar i linneskåpet) som jag växtfärgade förra året.

Jag rev remsor av linneservetterna, tråcklade med stora stygn i ena kanten och drog ihop till en blomma. Hur svårt kan det vara liksom…..

IMG_5985.jpeg

Tidigare hade jag svängt förbi Love and Hope Second Hand för att inhandla gamla påskägg. De finns ju i en uppsjö på de flesta second hand-butiker just nu och kostar bara några kronor. Perfekt att måla om och ge lite nytt liv. Jag hade några slattar färg hemma, så jag målade äggen i Old Rose, Sand och en svag grön, som jag inte minns namnet på……

IMG_5987.jpeg

De små spretiga linneblommorna satte jag fast på äggen genom att knyta dem på baksidan, med en avbruten tändsticka som stopp. “Någon” i familjen har för vana att lägga tillbaka avbrända tändstickor i asken, så de passade perfekt att använda nu. Det måste väl ändå anses som återbruk på hög nivå. Hålet tog jag med en potatissticka.

IMG_5991.jpeg

Måste säga att jag blev väldigt nöjd. Enkelt pyssel som går snabbt är min melodi.

IMG_5988.jpeg
IMG_5993.jpeg

Till sist hörde jag en poddare som uttryckte att numera är “allt det religösa borttaget från påsken”. Det gör mig lite bedrövad. Att det stämmer.
Känslan av att vi håller på att förlora en stor del av vår historia och vårt arv.
Många i den generation som växer upp nu, gör det i tron att påsken bara handlar om pyssel, godis, ägg och påskmat. Det gör det såklart. Men påsken är ju så mycket mer.

IMG_7440.jpeg

Mitt allra bästa påsktips blir därför att gå in på Hillsong.se på Långfredagen kl 19 och ”vara med” i St:a Clara Kyrka i Stockholm. Det kommer bli en massa fantastisk musik, bla av en kille som heter Samuel Ljungblad, och jag lovar att det kommer att addera en extra fin stund till din påskhelg.

Kanske kan det bli ett tillfälle att samla hela familjen i soffan, och påminnas om varför vi firar påsk.

På riktigt.

Hoppas att vi ses där!

GLAD PÅSK!