Klimatfrukost på formex

public.jpeg

I ärlighetens namn hade jag inte tänkt åka till Formex i år. Men så damp det ner en inbjudan till Klimatfrukost med Klimatklubben! SÅ glad att jag tackade ja till den och tog mig tiden att åka.

Inte bara för en himmelskt god vegansk frukost, utan främst för ett mycket givande panelsamtal. Bla fanns representanter för Blocket och Ellos där, men framför allt Frida Ramstedt. Sicken stjärna hon är. Gillar verkligen hur hon sticker ut hakan och vågar utmana oss;

public.jpeg

Mitt eget uttryck, min egen identitet. DET är så otroligt viktig för oss.. Vi måste backa där! Vi kan inte fortsätta rättfärdiga vår estetik, att den går före allting. Någonstans är livet så mycket större än så. Vi håller på att bygga kulisser för vårt liv och vi sätter normen för alla som följer oss. De ser våra härliga frukostar, de fantastiska vardagsrummen och vi skapar ju så mycket begär hos våra läsare och följare. Vi löser inte behoven utan vi skapar nya begär. Där har vi alla ett jättestort ansvar att ifrågasätta vad vi visar, och VARFÖR vi gör det vi gör. VARFÖR köper jag den där stolen…? Vi behöver vara mycket mer kritiska mot oss själva!

När det gäller tex alkohol så måste vi märka det med varningstext- detta är inte bra för din hälsa! Då kan jag tycka att när du köper möbler och prylar i dåliga material, som sedan sprids ut i eko-systemet, då är det inte bara dåligt för DIN hälsa, det är dåligt för MIN hälsa och för MINA BARNS hälsa. Varför har vi inte den varningstexten och innehållsförteckningen på tex möbler!!? ”

Frida Ramstedt

public.jpeg
public.jpeg

En annan härlig sak med morgonens fantastiska frukost var ju alla sköna bönor som jag fick krama om och hänga med!

public.jpeg

Tack Klimatklubben, dvs Maria, Emma och Johanna, för en viktig och god frukost! Ni är grymma i att inspirera när det kommer till vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma miljö. Ni gör det så bra, utan pekpinnar men med mycket värme och engagemang.

Vi ser alla så mycket fram emot den dära boken som ni visar upp på bilden! ”Gör skillnad”- vem vill inte det liksom…..

public.jpeg

En extra bonus, med min blixtvisit på Formex, var att jag ramlade över min fina vän Kriistina. Snacka om konstnär! Kolla in hennes galet fina skulpturer här. Lycka till med din expansion och dina nya spännande steg framöver!!

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

I min kvicka framfart hann jag trots allt registrera återvinning av gamla duntäcken och dunjackor! Men alltså. HUR bra!! Måste själv kika in och läsa mer hos Reborn in Colour