Gotlandstips 2- Kutens bensin

IMG_5194.JPG

När Emma Sundh lade ut att de tänkte hyra ut sitt torp på Gotland, ja då högg vi direkt!

Vi hade redan pratat om att vi ville till öjn i sommar, så det passade perfekt. M skall jobba hårt från nu till i slutet av Augusti, så tiden i början på Juni passade också bra. Vi var lite fundersamma om det kanske skulle kännas för tidigt. Att det skulle vara kallt och att saker och ting inte öppnat ännu. Men jag vet inte hur många gånger vi sagt till varandra att detta blev den mest perfekt veckan på länge!

Vi hade strålande sol och varmt och skönt varenda dag. Ena dagen var det nästan 30 grader, men annars helt perfekt! 

IMG_5208.JPG

En av de ställen jag verkligen ville besöka var Kutens Bensin på Fårö. En gammal nedlagd bensinmack där man idag driver café, med Crepes och Galetter på menyn. 

IMG_5204.JPG
IMG_5205.JPG

På gården utanför caféet står en gammal ambulans parkerad. Överallt trängs udda gamla prylar, som amerikanska 50-tals-kylskåp, plåtskrot och allehanda sköna attiraljer.

IMG_5047.JPG
IMG_5092.JPG
IMG_5206.JPG

Vi insåg att vi ÄLSKAR Gotland i början på Juni. Lite folk och lite trängsel. Inga köer någonstans. Under högsäsong berättar folk hur de stått i kö i timmar. Vi slapp det helt och hållet. Enda nackdelen är att många caféer och andr mysiga ställen öppnar först i mitten på Juni eller kring midsommar. 

Rute Stenugnsbageri tex. Det var stängt. Jag hade även läst att Kutens öppnar först på midsommardagen. Döm om min förvåning när en av mina följare på IG skrev att ”de har öppet idag från kl 11”. Då satt vi redan i bilen på väg till Fårö. Lycka! 

IMG_5203.JPG

Ja, för nog är det värt ett besök alltid. SÅ många roliga detaljer att plåta och gott fika dessutom.

IMG_5207.JPG

Vi drog en blandad beställning med Crepes med Salmbärssylt och Saffransglass och galette med Chèvre, blåmögelost och Valnötter. Gott!

IMG_5202.JPG
IMG_5048.JPG

Lille A matchade 50-talsinredningen perfekt, med sin fina manschester-jacka från Vintagefabriken.