Blåvitt porslin

 Detta inlägg innehåller reklam för egen produkt.

Blåvitt porslin var min givna favorit under många år. Då när våra köksluckor var målade i en riktigt mörk blå ton och väggarna i en mer klarblå.  Det var i huset vi hyrde precis vid en strand vid Mälaren.    Som jag önskar att Instagram funnits då, så att jag hade haft lika många bilder från det hemmet som jag har av vårt nu.  Det hade varit så roligt att få visa dig den färgbomben;) Sovrummen hade alla tapeter i svampade klara färger; grönt, gult, ockra och blått. Ja hjälp......

Blåvitt porslin var min givna favorit under många år. Då när våra köksluckor var målade i en riktigt mörk blå ton och väggarna i en mer klarblå.

Det var i huset vi hyrde precis vid en strand vid Mälaren.  

Som jag önskar att Instagram funnits då, så att jag hade haft lika många bilder från det hemmet som jag har av vårt nu.  Det hade varit så roligt att få visa dig den färgbomben;) Sovrummen hade alla tapeter i svampade klara färger; grönt, gult, ockra och blått. Ja hjälp......

IMG_3901.JPG

Tillbaka till det blåvita porslinet. Jag börjar liksom gilla det igen. Det gör sig också väldigt bra till vintagebordet. Vad gör inte det liksom....? 

Jag gillar även här att mixa olika mönster och nyanser. Hellre det än en hel servis i samma. Gustavsberg, Rörstrand och Old English i en skön röra. Det bästa med att mixa är att du alltid kan göra fynd på dina loppisrundor. Ett fat här och en assiett där, som sedan ser som gjorda ut för varandra när de kommer tillsammans. Bästa ju! 

IMG_3907.JPG
IMG_3906.JPG

Få saker är så vackert att duka med, som gamla linnehanddukar. Inte minst med broderat monogram som här. Det är, tillsammans med gammalt fint porslin,något jag alltid håller ögonen efter på loppisar. Extra fint blir det såklart med oputsat (förlåt alla gamla husmödrar där ute) silver till. Den lilla söta skeden, med Liljekonvalj, är en present från barndomen. Jag och mina syskon fick alltid en samlarsked (tänk att det har existerat) av farmor när vi fyllde år. Då var det dödens tråkigt men idag är jag glad över den lilla samlingen av söta silverskedar.

Den här koppen är mitt senaste fynd. Jag köpte den för en tia och visste att jag skulle ha flera passande fat till den där hemma. Därför gjorde det inget att den stod där ensam på hyllan.

Den här koppen är mitt senaste fynd. Jag köpte den för en tia och visste att jag skulle ha flera passande fat till den där hemma. Därför gjorde det inget att den stod där ensam på hyllan.

IMG_3904.JPG

Även denna dukning får sitt pricken över i med små kaffepåsar. Enperfekt ”ta-med-sig-hem-efter-middagen-gåva”

IMG_3900.JPG

Underskatta inte det där med att duka fint och göra det lilla extra även till vardags. Jag tänker att det är lika viktigt som maten man äter. ”Vackerhet”mättar också tänker jag. Bara andra sinnen...