”Happy är det nya svarta”

44C41F6C-3724-4DEC-A445-196533CD74EA.jpeg

Idag (läs igår) har jag packat kaffe hela förmiddagen. Så länge jag bara kan vill jag fortsätta att göra det på egen hand. Jag gillar det. Att göra något produktivt, enkelt som ger snabba resultat. Jag ser liksom hur kaffet sjunker i säcken. Mina bruna påsar blir fler och fler på arbetsbordet.

Inte minst är det mitt bästa tillfälle att lyssna på poddar, så det gjorde jag även idag. Började med ett avsnitt med Mia Skäringer och Anna Mannheimer, skönt att få skratta lite.

Sen lyssnade jag igen avsnitt med Inredningspodden med Johanna Hulander. Älskar hennes podd! Johanna lyckas med konststycket att göra triviala ämnen som inredning och konst, (sorry:) till intressanta och givande samtal. Samtal som ofta ger något djupare att reflektera över.

58B4958C-F84A-4D50-9E94-D7D2D9AE5CF7.jpeg

I detta avsnitt var Trend-Stefan, eller ja, Stefan Nilsson som han ju egentligen heter, Johannas gäst. Rubriken var ”Happy är det nya svarta”. Väldigt väldigt intressant! Jag skall inte avslöja för mycket av inlägget, jag tkr att du skall lyssna själv, men jag tror, precis som Stefan, verkligen att vi går mot en helt ny tid när det kommer till inredning och konsumtion.

Stefan lyfter bla att 4 saker kommer att krävas av en produkt framöver;

*Historia

*Äkthet

*Lokalproducerat

*Klimatsmarta material

Han pratar också om att vi mer och mer efterfrågar det personliga mötet. (Yes! Mer 11-kaffe åt folket) Att vi är mer intresserade av den som gjort ”den där ljusstaken” än själva prylen i sig.

Som sagt; lyssna! Och sedan kan du läsa vidare här hos mig;)

DB59C231-3EA5-4945-86DF-EB4E11EC0B1B.jpeg

Jag håller, som sagt, verkligen med Stefan, och han är väl inte ensam om att se vart vi är på väg. Inte minst när det kommer till vår konsumtion.

Jag tänker att det, förutom miljömedvetenheten som ökat drastiskt bara det senaste året, handlar till viss del om att vi är mättade. Många av oss i västvärlden har haft det bra, ekonomiskt, så länge. Vi har hunnit köpa några soffor, tapetserat om x antal gånger, bytt ut köket och tapetserat om igen. Vi är mätta på ”årets trendfärg”, att köpa likadana ljusa ryamattor och måla skåpet grönt. (Obs! Älskar gröna skåp)

Vi vill ha ngt mer.

Samtidigt som vi går mot en förändrad tid, där vi kmr välja verkliga möten och upplevelser istället för nya prylar, så tror jag också att fler och fler av oss vill göra ngt vettigt med våra liv. Vi vill göra skillnad. Jag tror att det ligger nedlagt i oss människor att vilja hjälpas åt. Ingen är en ö, vi BEHÖVER varandra. Att få vara en röst för den som ingen har. Jag märker det mer och mer, att de flesta VILL göra gott, man vet bara inte hur och genom vilka kanaler…

DA69639E-6013-4AB8-B755-0958EB1E3CD7.jpeg

Så jag tror att när vi väl shoppar i framtiden så vill vi att det skall vara något med mervärde. Något som gör skillnad.
Som Mrs Mighetto som låter viss % av förtjänsten på sina senaste produkter gå till organisationen FRIENDS. Eller ett visst kaffe jag känner till;) där 10 % av vinsten går till Läkarmissionen.

IMG_1666.jpeg

Och det här med att mötas på riktigt. Ni har hört mig säga det förr, ”vi måste värna om och öka tillfällena att ses IRL”. Vi vill och behöver se varandra i ögonen. Höra nyanser i rösten. Kunna lägga en hand på någons arm. Mötas på riktigt.

Som Stefan också är inne på så är det ju inte konstigt att ”Mobillådan” är årets julklapp. Halleluja liksom! (En gammal brödkorg funkar lika bra har jag märkt här hemma. När jag samlar in alla mobiler före våra familjemiddagar) Fler och fler av oss vill begränsa tiden med mobilen, inte låta den sitta i handen 24/7, utan göra andra saker.

460D0178-B0CF-49FC-A1ED-5209E08BD0D5.jpeg

Nu skrev jag inte om Billgren Woods den hör gången, som jag flaggade för i feeden på IG, men de är inne på samma linje när de sammanfattar sina år bakåt. Vad som är viktigt på riktigt. Vad vi värderar när det verkligen gäller….

Ämnen som verkligen är värda att återkomma till framöver!