Klimatfrukost på svenskt tenn

public.jpeg

Igår var jag bjuden på kramkalas, i Te-salongen på Svenskt Tenn.

Eller nåja. Det var väl kanske inte huvudsyftet, men det blir lätt så när härliga kollegor möts till frukost.

Temat för morgonen var Kids och klimat / Next generation.

VÄLDIGT givande och intressant!

Dessutom planterades, ”i sann klimatfrukosttradition sinne hösten 2019”, ett träd för var och en som dök upp.30 nya träd till klimatskogen”Redo att fungera som kolsänkor och käka koldioxid för fulla muggar” som Emma Sundh uttryckte det.

Hur bra liksom!

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Arrangörer av denna upplysande och härliga frukost var Klimatklubben, bla bestående av Maria och Emma, i samarbete med Hyber - en skräddarsydd uthyrningstjänst för produkter med lång hållbarhet och kort användningsperiod. ”Vår mission är att skapa förtroende för cirkulär uthyrning så att fler barn kan växa upp med kvalitè och samtidigt göra miljön en tjänst”

public.jpeg

Undertiden vi sörplade te, det har nog aldrig hänt förut, att jag druckit te till frukostmackan, (som tur var hade jag grundat med morgonkaffet innan jag åkte hemifrån;) fick vi lyssna till ett spännande panelsamtal mellan Maria Soxbo, proffsig moderator, Katarina Graffman- fil Dr i Kulturantropologi, Therese Lindahl-Beijerinstitutet och Olivia Beke Rothshild- grundare av Hyber.

public.jpeg
public.jpeg

Det är svårt att återge en morgon som den igår. SÅ många kloka tankar kring hur vi kan ”fostra våra barn till att bli klimaträddare”, äta mer vegetariskt i säsong och handla secondhand istället för nytt, eller hyra säsongsbetonade kläder i rätt storlek, genom ett abonnemang hos Hyber. Snacka om smart!

Maria Soxbo började panelsamtalet med ”elefanten i rummet”, dvs huruvida vi bör avstå barn, för att det är ”det sämsta man kan göra för klimatet”. Alla var dock överens om att det är inget vi kan skambelägga eller be människor avstå ifrån, att vilja ha barn. Pju!

Själv har jag svårt när man pratar utifrån att ”skaffa barn”. Barn är en gåva. Inget man ”skaffar”, som om man köper en ny bil eller soffa. För många är detta ett känsligt ämne, då det verkligen inte är en självklarhet för alla att ens bli gravida.

(Well. Det var en parentes:)

public.jpeg

Emma Sundh i egen hög person. Älskar hur hon är en mästare på att inspirera till att vilja göra smartare val, istället för att skambelägga. Det är förresten hela Klimatklubben DNA, att inspirera och uppmuntra. Det lyckas de verkligen med!

Jag tror att vi alla gick ifrån Svenskt Tenn med ny kunskap och inspiration.

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

TACK Klimatklubben!

För ert outtröttliga engagemang och för att ni är så bra på att motivera oss andra!

Alla fina bilder är tagna av Caroline Solberg