Hotel Pigalle och Göteborg

IMG_7667.jpg

Vaknade upp i den här sköna sängen igår. Sov som en prinsessa.

Jag har länge velat prova på en natt på Hotel Pigalle, och nu fick jag äntligen tillfälle!

De hade rätt fullbokat, men vi lyckades få ett Petite-rum. Inte stort, ”Petite is the perfect match for you and a day-bag”, men väldigt mysigt! 

IMG_7723.jpg

Medan maken tog en löprunda (på nästan 1 mil) så smög jag runt och plåtade lite. Eftersom jag låg sjuk med feber och halsont förra veckan, så tänkte jag att jag behövde ta det lite lugnt.... Typ.

SÅ makalöst fint över allt på detta lilla Boutiqe-hotel. Älskar alla fina tapeter och snygga skinnsoffor och fåtöljer. 

IMG_7727.jpg

För att inte tala om all fin i sammet. Jag älskar det! Som de tunga gardinerna och mini-sofforna i fönstret. Ljuvligt. 

IMG_7797.jpg

När Mackan var tillbaka från löprundan så gick vi upp till buffén på våning 4.  

IMG_7803.jpg

Hotellfrukost ändå. Bästa! 

IMG_7816.jpg

Här, på deras mysiga takterrass, satt vi och njöt i solen. Helt underbart! 

Sen var det dax för byggmötet för den ena av oss. Den andra tog med kameran ut på stan. Även jag, den med kameran, hade roligt möte, som jag hoppas kunna berätta resultatet av framöver. 

IMG_7922.jpg
IMG_7925.jpg

Rätt vackert ändå, i Sveriges näst största stad.  

IMG_7920.jpg

Göteborg bjöd på riktigt skön sen-sommar-värme, så överallt satt folk och njöt i solen. 

Själv knatade jag mig nästan svettig. (Jag gick strax under 1 mil, visade det sig i min mobil-app. Inte illa)

IMG_7885.jpg

Ett av målen med min promenad var Haga. Götets svar på Gamla Stan, kan man väl säga.

IMG_7887.jpg

Älsk på alla gamla fina hus. Som den fasad-nörd jag är så blev det ett gäng bilder. Jag tror de kräver ett eget inlägg......

IMG_7889.jpg
IMG_7900.jpg
IMG_7953.jpg

Den här lilla kåken blev jag extra glad att se. Ett litet kryp in för stadens bin. Hur fint! Med egen trädgård och allt. Snacka om att ha nära till maten. Lyx ju.

IMG_7832.jpg

Jag hann även med att ta (ännu) en bild på väst-Sveriges mest plåtade ”köksbänk” . Den på Artilleriets ”The Kitchen”. Så fint alltihop. Än en gång blev jag påmind om att jag borde köpt den fantastiska kålblad-servisen, som jag sprang över på en second hand-butik för många år sedan. Jag grämer mig fortfarande.

Nåja. 

IMG_7853.jpg

Fick iallafall en trevlig pratstund med tjejen i butiken;) 

IMG_7934.jpg

Med en Islatte i högsta hugg sprang jag sedan på min kusin Bella, på gatan utanför da Matteo. Blev så glad så jag glömde ju ta fram kameran och knäppa en bild. Kanske för att vi fastnade i att få till hennes livs första Boomerang, med hjälp av @karin_norsesund som jag länge följt på Instagram. De skulle käka lunch tillsammans. Så kul att vi råkade vara på samma plats, samtidigt! Alltid roligt att få ett ansikte och hälsa på dem som man nästan tkr att man känner via sociala medier, trots att man aldrig mötts tidigare IRL.

IMG_7985.jpg

Bella bekräftade att hennes brorsa @ostdavid, fanns i sin ostbutik ”Hilda Nilssons” i saluhallen, så då kvistade jag dit också såklart. Och köpte GODASTE OSTEN EVER. Även detta kräver sitt eget inlägg framöver.....