Sensommarens kaffekalas.

IMG_6054.JPG

Det finns väl inget så trevligt, och mysigt, som ett regelrätt kaffekalas.

Kaffekoppar på fat, såklart... 

IMG_6053.JPG

 ..... och en fin gammal kaffekanna i porslin. Den här servisen har jag ärvt efter ”moster Astrid”, en av farmors systrar, som ofta var en av damerna  kring 11-kaffet i Ulricehamn.

IMG_6059.JPG
IMG_6050.JPG

Så här års är det ju givet att bjuda på äppelpaj. Om man nu har äppelträd vill säga.(Älsk på paj i alla former! Det bästa som finns)

Här har höstäpplena äntligen börjat mogna. Stora, fina och jättegoda! Lyxigt att kunna göra paj på fallfrukten och frysa in för vintern av det som fortfarande sitter på trädet. 

IMG_6065.JPG

Jag gillar att dekorera med naturen, oavsett årstid. Just nu är våra Ekar så vackra. Med söta små Ekollon som blir fina detaljer att duka med.

IMG_6064.JPG

Det här vackra tyger köpte jag på A La Carte Antik när de ställde ut på Antikmässan i våras. Jag tänkte redan då att det skulle bli fint i mitt kaffehus framöver.  

IMG_6057.JPG

Det passade ju dessutom perfekt till pardörrarna från överjärva Gård. Fast det hade jag ingen aning om då...

IMG_6063.JPG

Gillar min vackra ”karott” från Gustavsberg. Köpt i en second hand-butik för många år sedan. Jag gillar att den har ett smart lock. Perfekt att låta maten vara kvar och förvara i kylen.

Den serverar jag gärna vispad grädde ur, till pajen.

IMG_6060.JPG

Jag ser fram emot mycket trevligt kaffeklirr under hösten. Och många fina samtal kring bordet. Idag hade jag besök av två vänner till 11-kaffet. Så mysigt med en liten pause i vardagen. (fast du var dukningen något enklare måste jag erkänna;) Mera sånt!

IMG_6056.JPG

Jag tänker att vi behöver umgås mer än någonsin med varandra. Komma lite närmre. Sprida värmen.

Dela livet och ta hand om varandra!