PORSLIN

Jag inser att jag lagt upp en hel del bilder på porslin genom åren. Jag älskar det.  

IMG_7905.JPG

Bakom dessa gamla pardörrar gömmer sig blandat porslin från Rörstrand, Gustavsberg, Hackefors och andra....

IMG_7854.JPG

Jag gillar att blanda. Här är kopparna från Gustavsberg, specialutgåva för Berns salonger, och assietterna, också de från Gustavsberg, heter Salix. Allt inhandlat på Ala Carte Antikt på Östermalm i stockholm.

IMG_9196.JPG

De här rosa/röda raringarna har jag köpt second-hand för några tior.

Tallrikarna är arvegods från mamma. 

IMG_8577.JPG

Väldigt mycket frukostbilder inser jag också;) Kanske för att det är bästa målet på dagen.

Vardagsfrukosten blir ju så mycket trevligare när man dukar fint.

IMG_7845.JPG

Här min älskade far från Gefle och koppen ör Rörstrand och heter Relief.

IMG_6876.JPG
IMG_5385.JPG
IMG_7853.JPG
IMG_1535.JPG

SOM jag ångrar att jag inte köpte det lilla grå/blå fatet, längst ned i bild. Varför liksom?? SÅ fint!

IMG_9110.JPG

Åsså de rara små kaffekopparna från Hackefors, som jag ärvde av ”moster Astrid”. Farmor Emys syster. Hon ville att vi skulle kalla henne för ”motte Atti”, trots att vi var i skolåldern och pratade rent sedan många år. Haha! Hon var rolig hon. 

Hon jobbade på bank hela sitt liv och varenda gång vi träffade henne fick vi en banan och en nytryckt, alldeles slät femma. Ja, för under förra seklet fanns inga tråkiga femkronor, bara vackra sedlar....

Nu skall jag gå och käka god hotellfrukost. Bästa som finns. 

Ha en fin Onsdag!