Vill du vara med och ge soptippsbarnen ett mål mat?

IMG_2439.JPG

Idag är jag extra tacksam för mat på bordet. 

Tänk att kunna äta sig mätt. Varje dag!

IMG_2445.JPG

 Även om det, som igår till lunch, bara handlar om en skiva finskt rågbröd och havregrynsgröt.

IMG_2442.JPG

Slänger förresten in ett tips för att piffa till vardagsgröten lite:

Istället för vatten så kokar jag mina fiberhavregryn (mkt godare än vanliga tkr jag) i mandelmjölk. När gröten är nästan klar skivar jag i några äppelskivor direkt från frysen. De blir för mjuka om de ligger i för länge, så bara så att de tinar och blir lite ljumna. 

Pudra på kanel och servera med mandelmjölk. Det blir extra gott att ringla över lite honung. Såklart. Men själv kör jag sockerfritt i möjligaste mån, så sötman av äpplena räcker gott. 

IMG_2440.JPG

 Här kan du se en filmsnutt från barn på en soptipp i Bangladesh. De skulle ge vad som helst för en tallrik gröt och en smörgås.

Min utmaning till oss idag: Samtidigt som vi njuter och är tacksamma för mat varje dag, låt oss se till att fler får somna med mätta magar.

Här kan du gå in och stödja Läkarmissionen, i deras arbete att hjälpa soptippsbarnen att få gå i skolan. Där får de, förutom att lära sig livsviktiga saker som att läsa och skriva, även ett stort mål mat. 

Tillsammans hjälps vi åt och ändrar fokus på den här galna shoppingveckan. Häng på och gör världen lite mjukare genom  THANKSGIVING WEEK!