MY DAILY FIVES

 Jag gillar det där med årsskiften. Att få lämna det gamla och börja på ny kula. Drömma framåt och sätta nya mål. Det som inte var så bra med 2017 är det bara (well? Lättare sagt än gjort ibland) att skaka av sig och lämna.

Dåliga vanor får bli kvar i 2017 och de som var bra får följa med vidare.

Jag tänker att skapa nya vanor, som man vet att man mår bra av, kräver lite disciplin. För mig har de hjälpt att sätta upp "My daily fives".

5 bra saker som jag bestämt mig för att göra varje dag. Inga stora ouppnåeliga jätte-grejer utan vardagliga som jag vet att jag kommer att må bra av.

 

L1003072-som-smart-objekt-1.jpg

En av mina Daily Fives är att jag skall röra på mig varje dag. Ta en promenad, löptur eller en stund på gymmet. Jag har märkt, och forskningen också;) att jag mår så mkt bättre även psykiskt när jag tränar. När det snurrar för mkt tankar i huvudet, när jag är stressad eller orolig för något, så hjälper en löptur. En rask promenad eller en stilla lunk i skogen-balsam för själen.

Bilderna är tagna här hemma av  Noah Agemo

Bilderna är tagna här hemma av Noah Agemo

En annan Daily Five är att göra ngt för att fylla på mitt intellekt. Jag vet, det låter väldigt pretto, men är ganska simpelt egentligen.

Mitt största arbetsredskap, i mitt dagliga jobb, är Instagram och min dator. Jag tillbringar, sammanräknat på en dag, ganska många timmar framför en skärm. Därför utmanar jag mig själv att läsa några sidor ur en bok när jag lägger mig, lyssna på en bra/rolig/utbildande/inspirerande podd under dagen eller något annat som liksom fyller på och ger nya perspektiv.

De andra tre får du inte veta:) Men jag skickar med "My daily fives"som ett litet tips denna torsdag i Januari. Att göra 5 bra saker varje dag under 2018, som du vet att du kommer må bra av i längden. Som gör att du håller hela vägen in i 2019.