FRU VINTAGE OCH LÄKARMISSIONEN

Först och främst; TACK till alla er som redan varit inne och köpt Fru Vintage 11-kaffe! Jag är överväldigad av responsen. SÅ kul!

Jag gillar saker med mervärde. Att någon annan får ta del av min välfärd på något sätt. Det är därför jag valt att låta 10 % av överskottet, på försäljningen av Fru Vintage 11-kaffe,  gå till olika projekt på Läkarmissionen.

Läkarmissionen är en hjälporganisation som funnits sedan 1958 och som har stort förtroende både hos mig och många andra svenskar. 

Organisationen kom till pga att Harry Lindqvist, ägare och eldsjäl bakom tidningen Svenska Journalen, förlorade sin fru i cancer julen 1957. Man startade då en insamling, till minne av Margit, som blev oerhört framgångsrik. Omräknat till vår tids pengavärde samlade man in flera miljoner kronor på bara några dagar. Insamlingen fortsatte att växa och tillslut startade man Läkarmissionen för att kunna använda pengarna på bästa sätt. Här kan du läsa mer om det.

7F6A9160.jpg

Själv jobbade jag för LM i nästan 4 år. Jag blev anställd bla för att ta fram ett koncept för deras second hand-butiker och för att vara med och starta nya. Otroligt roliga år som lärde mig så oerhört mkt. Jag trivdes väldigt bra på LM. Det är en organisation som jag sett på nära håll och som jag därför har största förtroende för. Jag vet att de ekonomiska resurser som samlas in verkligen kommer fram dit de ska.

Här kan du läsa mer om de olika projekt som LM är med och stöder.

7F6A9164.jpg

Därför känns det SÅ bra att koppla med dem igen, genom försäljningen av Fru Vintage 11-kaffe. Så drick mycket kaffe hörni. .... ( i ett tidigare inlägg, här på bloggen, kan du läsa om att det ju faktiskt är rena hälsodrycken;)

7F6A9148.jpg
7F6A9154.jpg

....... och se till att så mycket som möjligt av kaffet du köper kommer ifrån Fru Vintage. Då är du med och förändrar framtiden för utsatta människor, samtidigt som du pimplar kaffe. Hur bra kan det bli liksom!!? Bästa julklappen!

PS. Alla bilder i detta inlägg kommer ifrån invigningen av Läkarmissionens second hand-butik i Upplands Bro, för två år sedan. En av de butiker som jag ansvarat för i utformning och uppbyggnad. Hoppas att de fortfarande jobbar efter konceptet, som utgick ifrån färgerna i LM:s logga. Färglatt och härligt, eller hur;)