BONDEYARD PARK

En av de få saker jag hade bestämt att jag ville se, innan vi åkte till Las Vegas härom veckan, det var Boneyard Park- Neonskyltarnas kyrkogård.. SÅ coolt ställe. För en som mig, som ÄLSKAR gamla skyltar, kändes det snarare som en godisbutik än en kyrkogård. Jag hade gärna baxat hem dem allihop......

IMG_7605.jpg
IMG_7608.jpg
IMG_7607.jpg

Det var yngsta dottern som hade läst om detta unika museum och jag är glad att vi hittade dit. Det ligger strax utanför The Strip och här hittar du bland annat gamla, kända skyltar från Ceasars Palace, Golden Nugget och ikoniska Stardust.

Visste du förresten att Las Vegas är en relativt ung stad? Det visste inte jag förrän vår guide berättade det. Stadens grundades 1905 som en järnvägsknut och började växa i ganska snabb takt av just den anledningen. Inom ett par år så hade stadens invånare ökat betydligt och det var den stad som växte snabbast under 1900-talet. År 1931 så legaliserades kasinospel i staten Nevada och ja, resten är historia. 

IMG_7525.jpg

Man får inte gå omkring själv på området, utan endast via guidade turer. Det var ganska bra tycker jag. När alla gick i samlad trupp så gjorde det att när gruppen gått vidare till nästa skylt, kunde man plåta utan en massa turister i vägen;)

Många av skyltarna var GIGANTISKA. (Jämför guiden i bilden ovan så ser du storleken) Man är väldigt rädd om dem, såklart, man får inte röra dem och inte gå innanför stenarna. Bra. Väldigt intressant att höra det guiden hade att berätta. Man förstår att det verkligen ligger mkt arbete och tanke bakom varje skylt. Dumt att jag inte skrev upp namnen på de designer hon berättade om.

IMG_7581.jpg

Den mindre skylten, närmast i bild, var bla den första du såg när du kom till flygplatsen på 40-50-talet. Många åkte till Vegas för att gifta sig och det var praktiskt med så mkt info som möjligt direkt när man landade.

IMG_7549.jpg
IMG_7535.jpg
IMG_7552.jpg
IMG_7526.jpg
IMG_7546.jpg
IMG_7536.jpg
IMG_7575.jpg

Den här hade jag gärna haft över sängen här hemma. SÅ snygg.

IMG_7517.jpg

Hitta hit: Ta en Uber eller Lyft istället för taxi om du vill spara lite pengar. Adressen är 770 N Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89101, USA.

Öppettider: Alla dagar mellan 8.30 – 22. Öppettiderna kan dock ändras vid högtider, så dubbelkolla alltid på hemsidan för aktuella ändringar.

Pris: Det kostar $19 dollar att gå på en guidad tur under dagtid. Visningen tar 1 tim. På kvällen kostar det $25. BOKA biljetter i förväg då detta är ett otroligt populärt ställe och biljetterna ofta tar slut. Vi hade inte bokat men hade turen att få de sista två platserna i en grupp som precis skulle börja sin guidade tur. Sällskapet bakom oss uppmanades att komma tillbaka om 4 tim, då resten av visningarna var fullbokade.....