Stay soft & Fearless

I en galen och destruktiv värld är det lätt att dras ner och tappa modet. Det är så mycket elände omkring en att det ibland är svårt att ”Stay Soft”. Jag tror ändå att det är ett viktigt, och aktivt, val vi kan göra; att kämpa för att hålla sitt hjärta mjukt. Dels att inte bli avtrubbad. Världens elände är så enormt och överväldigande att det är lätt att vi bara scrollar vidare och inte bryr oss.  Jag tvingar ibland mig själv att inte blunda. Ser dokumentärer som ”Leaving Neverland”, ”Älska mig...” om Josefin Nilsson och liknande, förbjuder avstäningsknappen när nyheterna på TV blir för mörka och destruktiva.  Jag tänker att när människor, nära och långt bort, går igenom så fruktansvärda saker, så jag kan inte bara välja att ”stänga av”. 

I en galen och destruktiv värld är det lätt att dras ner och tappa modet. Det är så mycket elände omkring en att det ibland är svårt att ”Stay Soft”.

Jag tror ändå att det är ett viktigt, och aktivt, val vi kan göra; att kämpa för att hålla sitt hjärta mjukt. Dels att inte bli avtrubbad. Världens elände är så enormt och överväldigande att det är lätt att vi bara scrollar vidare och inte bryr oss. 

Jag tvingar ibland mig själv att inte blunda. Ser dokumentärer som ”Leaving Neverland”, ”Älska mig...” om Josefin Nilsson och liknande, förbjuder avstäningsknappen när nyheterna på TV blir för mörka och destruktiva. 

Jag tänker att när människor, nära och långt bort, går igenom så fruktansvärda saker, så jag kan inte bara välja att ”stänga av”. 

Det finns ett uttryck som heter slacktivism.   Beskrivs av Wikipedia:  av engelskans  slacker  (slöfock) och aktivism , är sådana former av aktivism som fordrar ingen eller ytterst liten ansträngning från aktivistens sida.  Innebörden är helt enkelt att nätet,och kanske framför allt sociala medier, har skapat en slöhet där vi tycker att vi gör skillnad genom att kommentera med ett brustet hjärta-emoji eller ”styrkekramar”. Att vi inte orkar bry oss hela vägen ut och göra skillnad på riktigt. Det är bla därför jag frimodigt tjatar vidare om organisationer som Läkarmissionen . Nu senast om den här viktiga insamlingen.  Jag får inte ett öre för det, min ansträngning är helt volontär, men jag tror att det är viktigt. Att vi inte slutar att reagera på eländet omkring oss, utan påminner oss om att vi vi väldigt enkelt kan göra skillnad. En hundralapp kan vara skillnaden på liv och död...

Det finns ett uttryck som heter slacktivism. 

Beskrivs av Wikipedia:

av engelskans slacker (slöfock) och aktivism, är sådana former av aktivism som fordrar ingen eller ytterst liten ansträngning från aktivistens sida.

Innebörden är helt enkelt att nätet,och kanske framför allt sociala medier, har skapat en slöhet där vi tycker att vi gör skillnad genom att kommentera med ett brustet hjärta-emoji eller ”styrkekramar”. Att vi inte orkar bry oss hela vägen ut och göra skillnad på riktigt.

Det är bla därför jag frimodigt tjatar vidare om organisationer som Läkarmissionen. Nu senast om den här viktiga insamlingen.

Jag får inte ett öre för det, min ansträngning är helt volontär, men jag tror att det är viktigt. Att vi inte slutar att reagera på eländet omkring oss, utan påminner oss om att vi vi väldigt enkelt kan göra skillnad. En hundralapp kan vara skillnaden på liv och död...

IMG_3909.JPG

Samtidigt är det ju inte konstigt. Att vi i en värld, som bara blir mer och mer destruktiv, inte kan engagera oss i allt och bära världen på våra axlar. Vem pallar i längden.

Jag har alltid varit en person som engagerar sig. En som människor vänder sig till för att prata och få råd när ngt i livet är tufft. Ända sedan skolåldern har jag varit andra människors ”axel att gråta ut vid”. Jag vill gärna fortsätta med det. Fortsätta bry mig. Finnas för människor. Globalt och i min närhet.

Dock hörde jag en bra sak nyligen: ”det finns fighter i livet som en människa måste ta själv. Du kan visa att du finns där, men du kan inte alltid bära människors smärta. Vissa saker måste en person själv vinna över, för att växa som människa”

IMG_2987.JPG

Vi kan inte bära människor och allt elände på våra axlar. Men vi kan hjälpas åt att ”Stay Soft”. Att bevara våra hjärtan mjuka.

Vissa dagar får det kanske vara nog.....