Imorse tog vi den ”öppna bussen”, man sitter på bänkar mitt emot varandra i en buss utan fönster, till grannstranden Kims Beach. Den var mulet och kom typ tio droppar regn på vägen. Rätt så skönt faktiskt. Vad snabbt man vänjer sig vid att det är varmt ändå.

IMG_0158.JPG
IMG_0174.JPG
IMG_0157.JPG

När vi kom till stranden bröt solen fram igen, och efter det har det varit sol från klarblå himmel hela dan. 30 grader varmt och en härlig fläkt från havet.

Vi ”checkade in” hos Wong. Supermysigt ställe med söt restaurang.... 

IMG_0161.JPG

 ....och solosängar i bambu med blommiga och randiga tygdynor. Fint. Gillar skarpt att de skippat plasten helt.

IMG_0179.JPG

Helt underbara trämöbler som de troligen snickrat ihop själva. Sneda och vinda, så charmigt. Gillar även hur de målat dem i olika starka färger.

 

Det är perfekt med miljöombyte lite nu och då tänker jag. Man får distans till allt därhemma och får tid att tänka över både det ena och det andra. Inte minst funderar jag en hel del på dig. Du som läser just nu. TACK, från djupet av mitt hjärta att du vill hänga här. Det gör mig så glad!

Vad är det som får dig att göra just det? Kika in här hos mig? Vad gillar du med min blogg och mitt Instagramflöde? Vad vill du läsa mer av? 

Utan dig som läser och följer är min plattform ingenting. Så skriv gärna några rader till mig om du vill. Det skulle betyda så mycket att få din feedback!  Du kan kommentera direkt här på bloggen, då kan jag tyvärr inte svara dig, då vi fortfarande har utmaningar tekniskt. (Måste ta tag i det när jag kommer hem)  eller så skriver du på min Instagram.....

IMG_0189.JPG

För dig som kanske precis startat ditt Instagramkonto, eller blogg, så kan jag verkligen rekommendera boken ”Yrke; Influencer” av Linda Hörnfeldt. En bok jag gärna hade läst innan jag själv drog ingång ”mina sociala flöden” för några år sedan.

Jag har inte läst så långt ännu, köpte med den inför resan, men tycker redan att Linda kommer med många konkreta och bra tips! En matnyttig bok, om man vill börja tjäna pengar på sin blogg eller Instagram. Men även för den som tycker att det är kul på hobbynivå. 

IMG_0180.JPG

Jag gillar Lindas inledning på boken. Här kommer en bit av den:

”Det här är inte en bok om hur du blir känd. Det är inte heller en bok om hur du på en månad får hundratusen följare på Instagram eller hur du enklast får gratis smink och inbjudningar till hippa event eller vip-kort till det hetaste innestället.  

Det här är inte en bok för dig som förväntar dig en qvick fix. 

Det här är en bok om hur du bygger förtroende...... ” 

IMG_0163.JPG

Mellan läsning och bad tog vi en spicy chicken (som inte var särskilt spicy) med nudlar, hos Wong.

Vi betalade 320 Bath totalt, ca 80 SEK,  för 2 huvudrätter, 2 flaskor vatten, 2 kaffe och 2 glassar. Dyrt tyckte vi, eftersom det var vad vi betalade totalt för 8 (!) personer, dvs 10 kr/st, hos granntanten härom kvällen. Hennes lilla restaurang kräver dock ett eget inlägg, så det tar vi en annan dag.

IMG_0183.JPG
IMG_0165.JPG

Mamman passade så fint med inredningen i sin blå tröja.

IMG_0159.JPG

En söt liten snyltgäst kom förbi.

Nu är klockan strax 18 här i Thailand och vi sitter ”hemma” på vår terass. Solen börjar så sakteliga gå ner. Vid 19-tiden är det becksvart.  

Hoppas att du har en fin lördag hemma i kylan. Det ser ut som att det varit ett härligt sportlovsväder med sol och mycket snö. Åtminstone hemma i Stockholmstrakten. Saknar inte. Kylan alltså....