Drömkalendern

IMG_2936.JPG

Även idag har jag haft den här utsikten, så inser just att bilderna blir rätt lika de i förra inlägget;) 

Gillar vår sovrumsvägg med diverse vintage-fynd i form av tavlor och speglar. De passar så fint med den gråblå färgen tycker jag. 

IMG_2950.JPG

Har hostat hela natten, enligt maken, och vaknade med halsont och lite sjuk-och-ont-kroppen-känsla. Inget jag skulle stannat hemma från jobbet för gissar jag, men är SÅ tacksam att kunna stanna kvar i sängen och jobba hela dagen. Privilegiet som egenföretagare.

IMG_2949.JPG

Förutom en massa mejl att svara på och skicka, spännande saker framöver;) så har jag fyllt på inspo-förråden genom att växla mellan Pinterest, fortsätta läsa ur ”Ett jävla solsken” Biografin om Ester Blenda Nordström skriven av Fatima Bremmer (väldigt intressant) , intressanta DM-konversationer på Instagram, fyllt i lite i Drömkalendern från Sporrong Form, (köp den!) 

Även bläddrat i Food Farmacy av Lina Nertby Autell & Mia Clase (kändes extra bra att dricka grön smoothie och äta apelsin till;) och en 5 år gammal Trend-guide från Svenska Moderådet.  

Därifrån är det färgglada uppslaget i bilden ovan. Skall precis sätta tänderna i att göra ngra Moodboards, för framtida projekt, och då är den SÅ inspirerande. Även om den har ngra år på nacken. Tror inte att de ger ut några sådana guider längre. Synd!  Finns ens moderådet kvar tro...?

IMG_0883.JPG

Det har förresten varit VÄLDIGT roligt att läsa era åsikter om bilderna i mitt senaste inlägg! (kolla min IG om du inte sett)

Bilderna skapade verkligen engagemang hos er. Älskar det med sociala medier ändå, att det tar fram folks åsikter om högt och lågt. Stort som smått. Kanske inte alltid så lyckat, när alla skall tycka om allt och alla,  men i detta triviala ämne var det lite kul.

Min slutsats i denna, högst vetenskapliga:) utredning, är att de flesta gillar mixen av bilder. Både dem med och utan människor i.  Ändå var det fler än jag hade trott som hellre såg bilder utan människor. ”Jag vill kunna stoppa in mig själv i bilden” ”det blir för rörigt med folk i bilden” ”jag vill kunna drömma mig bort, utan att en person hindrar mina tankar” Lite inteessant ändå....

Läs gärna kommentarerna på min Instagram. Under de två bilderna från vårt sovrum, där du ser mig i en av dem.

Soft lördag....

IMG_0831.JPG

Här har jag ”legat” i princip hela dagen. Hela veckan har det känts som om en förkylning legat och pyrt, så bäst att softa lite när man kan. Skönt med sådana dagar ibland.

Jag har passat på att kolla tapeter till övervåningen, kikat lite i drömkalender och lyssnat på La Lindas webbinar. Ett tips till dig kanske, som vill få din plattform eller ditt varumärke att växa. Hon startar precis sin nätbaserade kurs ”Social Brand Lab”.

IMG_0830.JPG

Linda pratade bla om att våga stoppa in sig själv i sina bilder. Att det skapar större intresse hos dig som följer. Stämmer det tkr du? Jag tkr själv att jag tappar följare och intresse så fort jag lägger upp mig själv eller ngn annan person;) Kanske för att mina följare främst är intresserade av inredning...?

Vad tror du? 

IMG_0829.JPG

Jag provade helt enkelt. Vilken bild är snyggast/mest intressant, den med mig i bilden eller den förra, utan? Spelar det ngn roll tkr du? 

Intressant ändå tänker jag. Vi som jobbar via våra plattformar vill ju gärna leverera det du gillar...!

IMG_0834.JPG

Nåja.

Maken har varit i skogen med Stina the little Queen hela fm. Bla jagat hare i över 1 1/2 timme. Så nu ligger lilla taxfröken nere vid brasan och sover så gott, maken snarkar högt bredvid mig;)  

Hoppas att du också har en skön lördag! 

11-kaffe med Mrs Mighetto och ”Malin proffsfotograf”

IMG_2914.JPG

När man messar Anna & Malin, Mrs Mighetto, i måndags, att ”det var längesen vi sågs” och blixtsnabbt får till svar; ”JA! Kan vi komma till dig på fredag” Haha! Jag ÄLSKAR spontana människor och jag ÄLSKAR sociala medier! Jag hade inte träffat dessa sköna bönor annars.

Jag hade inte heller träffat goa, fina, proffsiga Malin Lindner utan Instagram. SÅ glad för det! Hon skickade DM i onsdags och undrade om vi skulle ”ta en kaffe på fredag”.

IMG_2910.JPG

Jamen så kom det sig att det blev längsta och mysigaste brunchen på länge! Det bästa jag vet är att få lyssna till andras drömmar, visioner och livsberättelser.

Malin & Anna och Malin är alla 3 otroligt drivna och kreativa, med superspännande projekt på gång 2019. Så inspirerande att dela tankar en solig januari-fredag! Jag har lovat mig själv att det skall bli många möten IRL det här året, gärna med nya människor. Känns som att det börjat bra....

IMG_0794.JPG

Så tacksam för alla fina girls jag fått möta bara det senaste året! Mäktig hur ens vägar kan korsas, som att det vore det mest självklara i världen. ”Meant to be”.

IMG_2919.JPG

Extra perfekt förresten, att jag hamnade på Systrarna Frö, på frukostmöte med Läkarmissionen i början på veckan. Jag gjorde en variant av deras avokado-macka med jordnötssmör. SÅ gott! En skiva riktigt grovt, osötat bröd i botten och krasse på toppen. Jag hade egentligen tänkt mig en tuss groddar överst, men eftersom jag skrev ”köp Krasse” i sms till maken, så gjorde han just det. Haha! Det funkade ju perfekt det med...

IMG_2921.JPG

Chiapudding med naturell youghurt, apelsin och nötter åt jag också hos Systrarna Frö. Jag smaksatte min med raw-chokladpulver, skivad, ekologisk apelsin och frön och nötter som jag först rostat i stekpannan.

IMG_2911.JPG

Malin, som utmanat sig själv med shoppingfri-januari, kom med finaste gå-bort-presenten. SÅ fin liten kaffekopp, ”som hon grävt fram hemma i gömmorna”. I min favorit-färg-kombination dessutom. Bästa ju, att ge bort ngt man själv inte behöver, som blir som nytt för ngn annan. Mer sånt vetja!

IMG_0796.JPG

Och fler härliga möten med sköna människor! 

Årets första Semla.....

IMG_2887.JPG

.....intogs idag, den 17 Januari, på pappas födelsedag.  Så som jag och mina 4 syskon, med familjer, gjort de senaste 3 åren.

Idag skulle han fyllt 74 år. Vad fort det går ändå. Skrev först på Instagram att han skulle fyllt 73, men insåg att det inte stämde med att han föddes -45;) 

IMG_2888.JPG

Idag var det mamma, en av mina yngre systrar, min dotter E med sin lille A, mina svärföräldrar (som bor i grannhuset på vår gård) maken, yngsta dotter N och vår andra hyresgäst på går`n, Tommy, som kalasade till pappas ära. Jag hade såklart tänkt att plåta dem alla runt bordet, i smyg, men mitt batteri dog lagom tills alla kommit. Jaja. 

Pappa hade godkänt Semlorna med toppbetyg tror jag minsann. SUPERGODA!

Min lillasyster i Aneby hade bakat egna, dagen till ära, till sig och familjen. Allra godast såklart! Eller? Det var lite delade meningar kring det runt bordet idag.... Vad tycker du?

Själv har jag typ slutat baka. Typ. Jag brukar skoja om att jag ”förbakade mig” när barnen var små . Då var det storbak minst 2 dagar i veckan. Ena dagen bakade barnen och jag matbröd och den andra kaffebröd. (Gammaldags ord va? Matbröd och kaffebröd....) Då var det inget snack om sockret, så vi fikade vi friskt varje dag:)

IMG_2889.JPG

Tack förresten, till alla er som kom med så härliga tips på ”Stockholm Citys godaste Semlor”. Tur att säsongen precis börjat, så att jag hinner provsmaka alla (?) framöver. 

Vart köpte maken dagens Semlan tillslut då? Haha! Mötena i stan blev framflyttade, så det då var det inte längre aktuellt med ”köpa med hem från ngt bra bageri stan”. Han sladdade helt enkelt i på Coop hemma i Märsta istället och köpte från deras egna bageri. Som sagt SUPERGODA!! Pappa hade ätit minst två....

Glimtar av mitt 2018

IMG_2830.JPG

Året började, såklart, med ett vackert fång tulpaner!

Älskar tulpan-tiden. Nu fick jag dock, efter år av gratisbuketter från brorsan, betala dem själv;) Lillebror, som varit odlingschef på Rydells blommor, hade sagt upp sig och flyttat till Sydney.

IMG_2831.JPG

Jag beställde fröer och planerade en (för min inre syn) prunkande trädgård. Jag vet inte riktigt vad jag kan säga om resultatet. Bättre än tidigare år åtminstone. Ett steg i taget.....

IMG_2727.JPG

I början på året, den 17 Januari för att vara exakt, åt jag första Semlan. Det gör mina 4 syskon och jag varje år, eftersom det är pappas födelsedag. Han ÄLSKADE Semlor, så vi äter så många vi kan till hans minne. Vad gör man inte liksom.....

IMG_2730.JPG

I början på 2018 så var det förresten ett fasligt stämplande av påsar och packande av kaffe! 

I februari hade jag nämligen den officiella releasen av FRU VINTAGE 11-KAFFE. Samtidigt öppnade jag webb-butiken, som du hittar här ovanför i Menyn. 

IMG_2832.JPG

Innan dess hann jag dock med ett helt fantastisk dygn i Varberg, tillsammans med Kristin & Miranda på FGL Store. 

IMG_2733.JPG

De hade bjudit in ett helt gäng sköna tjejer, många av dem träffade jag då för första gången, och vi hade en magisk kväll tillsammans.

IMG_2745.JPG

När pappa dog i cancer, för 4 år sedan i Maj, så blev jag påmind om hur skört livet är, hur snabbt det kan förändras. Han fyllde 70 samma år, och vi hade börjat planera för hans fest i början på Maj.

Det blev inget 70-årsparty.  

Istället höll vi hans hand, när han stillade somnade in den 15 Maj.

Talet som jag tänkt hålla på hans fest, blev istället ett tal till hans minne.

Vi syskon hade pratat om att ge mamma en resa när hon fyller 70 (nästa år, 2020) Men vem vet hur livet ser ut då? Lever hon ens? Lever jag?

Vi har ingen aning.

Vi kan liksom inte hålla på och skjuta på allt det där vi vill göra till ”en annan dag”. Vi vet inte hur många andra dagar vi får. Kanske inte ens en morgondag. 

Det gjorde att jag bestämde mig för att göra den där resan med mamma, till hennes brors hus i Thailand. 

Vi fick två helt underbara veckor tillsammans, med bad, promenader, många cykelturer och mysiga kvällar på terassen. Jag är så tacksam för den semestern. Att jag inte behöver tänka framöver; ”varför gjorde jag inte den där resan med mamma” . Jag vet såklart inte vem av oss som lämnar jordelivet först, och vi har hunnit med en massa mys tillsammans efter det på hemmaplan, men det var en härlig sak att bocka av på min mång-åriga bucketlist.

IMG_2747.JPG

Det var ju förresten på den resan som jag hittade mitt och makens drömprojekt. Det kan du läsa mer om här

IMG_2827.JPG

Februari 2018 var även månaden, som sagt, då jag hade release av FRU VINTAGE 11-KAFFE!! Stort ju!! 

Inte anande jag då hur många roliga, givande och berörande möten kaffet skulle ge mig. Jag planerar för många fler 2019. För visst är det IRL som det viktiga och riktiga sker!!?

Jag hoppas så att vi möts i verkligheten du och jag framöver. Jag skall göra mitt bästa för att skapa möjligheten det här året. Håll ögonen öppna, både här på bloggen och på min Instagram. 

Här kan du läsa lite mer om eventet på Dunke Design, den 3 Februari. 

IMG_2742.JPG

I mitten på Februari var det även dax för den årliga Antikmässan i Älvsjö. Där fick jag bla den stora glädjen att träffa ännu en ”Instagram-kompis” IRL. Nämligen Koffertmannen. SÅ roligt!! 

IMG_2751.JPG

Efter release och öppnande av webb-butiken så fortsatte såklart packandet av FRU VINTAGE 11-KAFFE. ( på måndag är det dax att skicka iväg beställningarna som kommit in under jul & nyår. Ledsen att ni fått vänta, men kaffebutiken har hållit semesterstängt;) 

IMG_2753.JPG

I Mars bar det av till Västerås och Hidden places workshop. 

Jag hade ingen aning om vad jag skulle vänta mig och kände i princip ingen av de andra som anmält sig. 

VILKEN DAG det blev! Den levde vi nog alla på under hela våren sen;) 

IMG_2755.JPG

Bla blev det ett allra första möte med Mrs Mighetto / Malin & Anna. Jag kände redan då, att de här tjejerna vill jag hänga mer med framöver. Och det fick jag verkligen! SÅ glad för det vi upplevt och gjort tillsammans 2018. Nu ser jag fram emot ännu fler häng och samarbeten 2019.

IMG_2757.JPG

Workshopen hölls bland annat av den här stjärnan, Sofia. Här kan du kika in om du blir nyfiken på denna sagolika dag. Och här 

IMG_2759.JPG
IMG_2762.JPG

En av höjdpunkterna i April var att få stå brud tillsammans med Elsa, Sofia och Emma. Ännu en magisk dag att se tillbaka på. Med så mycket tacksamhet och värme.

IMG_2768.JPG
IMG_2766.JPG

Det bjöds bla på finfin frukost i Hazelius Bibliotek. Här kan du läsa mer om förmiddagen på Naturhistoriska Museèt.

IMG_2777.JPG

I Maj drog vi ”hem” till Varberg maken och jag, badade på Kallis, såklart, och sen blev det en hotellnatt på Eggers i Göteborg. 

IMG_2782.JPG

Ett av mina paradis på jorden.  Kallis.

IMG_2787.JPG

I Maj blommade Syrénbuskarna för fullt här hemma och jag tog en av mina mest gillade bilder. Som jag längtar efter att få klippa syrénbuketter igen.... 

IMG_2791.JPG

I Juni var jag tillbaka i Varberg, denna gång med mamma som sällskap. Bla var vi ute på Strömma och packade upp FRU VINTAGE 11-KAFFE i deras nya, supersnygga gårdsbutik.

Här kan du kika in och se mer från den lilla trippen.

IMG_2775.JPG

2018 var även året då dotter N och jag käkade frukost i en gammal pissoar i London

IMG_2771.JPG

 .....och passade på att njuta lite av vårsolen där..... I London alltså. Inte mkt till solsken i det lilla coola caféet under jorden...

IMG_2798.JPG
IMG_2797.JPG

Det var också då som vi köpte udda gamla dörrar och byggde en garderob i vårt sovrum. Den blev väldigt lyckad och dessutom en av mina like-raketer på IG. 

IMG_2776.JPG

Det var även året då jag fortsatte tagga mina fikabilder med #fruvintage11kaffe

IMG_2807.JPG

2018 var sommaren då vi äntligen, efter nästan 20-årig vänskap, fick besök av våra vänner från LA. Deras allra första besök i Sverige någonsin och det var SÅ roligt att få se vår älskade stad, med omnejd, genom deras fascinerade ögon.....

IMG_2799.JPG

..... bla besökte vi Skokloster slott och tog en båttur ut i Stockholms skärgård......

IMG_2811.JPG

....... FRU VINTAGE 11-KAFFE flyttade in i Paula Lundbergs sommarbutik utanför Uppsala......

IMG_2810.JPG

...... vi plockade massor av Björnbär på vår egen buske i trädgården.....

IMG_2790.JPG

 ....... och renoverade vårt sovrum. Bla tapetserade vi med en fototapet från rebel Walls. SÅ nöjda med den!

IMG_2815.JPG

Detta var  sommaren då min älskade man byggde FRU VINTAGE kaffehus.

IMG_2816.JPG

Där hade jag bla ett superviktigt 11-kaffe, tillsammans med Läkarmissionen och Noah Agemo, där vi planerade vår gemensamma resa till Etiopien i Oktober.

Det blev verkligen en av de finaste och viktigaste sakerna jag gjorde under 2018. 

IMG_2825.JPG

I Etiopien drack jag årets viktigaste 11-kaffe, tillsammans med tjejerna på Deborah house.

IMG_2834.JPG

Det var även på resan till Etiopien som vi gjorde det livsförvandlande mötet med Risflickorna. Berättelsen om dem berörde många av er, mina följare på Instagram, och här på bloggen, och ledde till att flera blev månadsgivare på Läkarmissionen. 

TACK för det! 

IMG_2818.JPG

Mitt i sommaren kom ”sommarens roligaste jobb-mejl” med en inbjudan till Villa Strömsfors och Kreativ Kick Off. Ojojojoj! Det blev, som mejlet från Malin och Katrin antydde, något av det roligaste 2018 bjöd på.

IMG_2817.JPG

Som ett smörgåsbord av kreativitet och nya vänskaper.

Här kan du läsa mer om våra magiska dygn tillsammans. Och här

IMG_2822.JPG
IMG_2550.JPG

Under det gångna året har jag även varit tillbaka på FGL Store och haft Pop Up med FRU VINTAGE 11-KAFFE två gånger SÅ  inspirerande och härligt att få hänga lite med Miranda och Kristin. Sicka tjejer! Ger mersmak för 2019.

Eftersom Varberg är vår gamla hemstad så har det även inneburit att klasskompisar och fd grannar tittat förbi och snicksnackat lite. Super-roligt! 

IMG_2205.JPG
IMG_2613.JPG

December bjöd på Pepparkakor och mååååånga koppar kaffe. Bla i mina superfina koppar tillverkade av Marie på @axkonstkeramik

IMG_2575.JPG

Fantastiska blommor från House of Flowers.....

IMG_2476.JPG

...... och årets sista kaffe-event. Denna gång på Söder hemma i Stockholm, tillsammans med Malin & Anna från Mrs Mighetto. Vilken ynnest. Läs mer om detta härliga här

IMG_2839.JPG

SÅ glad att jag fick vara med på bok-releasen! Men framför allt att jag fått möta dessa grymma girls. Mer av dem önskar jag för 2019.

IMG_2276.PNG

10 December fick Dr Denis Mukwege ÄNTLIGEN ta emot Nobels Fredspris. Med anledning av det blev jag inbjuden till en middag på Berns, och en hyllningskväll på Waterfront, båda arrangerad av bla Läkarmissionen.

Vilket perfekt avslut på ett fantastiskt år! 

IMG_2620.JPG

Ett av mina mål för detta nya år, är fler möten med människor IRL.

Jag skall själv se till att de blir verklighet, men är också förväntansfull inför event och spännande inbjudningar framöver.

2019- NU KÖR VI SÅ DET RYKER!

Mjuk pepparkaka med lingon och frosting

IMG_0003.JPG

Idag på förmiddagen hade övriga familjen bokat tid i tennis-hallen. Inget för mig.

Istället satte jag på Frank Sinatras julskiva och bakade en mjuk pepparkaka. Eller ja. Två blev det faktiskt. Älskar känslan av ”inga måsten”, då är det mysigt att slå till när andan faller på. 

IMG_9999.JPG
 • smör + ströbröd till formen
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 1/2 dl strösocker
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk malda nejlikor
 • 1 tsk malen ingefära
 • 1 tsk bikarbonat
 • 100 g smör
 • 1 dl grädde
 • 1 dl mjölk
 • 1/2 dl sirap
 • 2 msk lingonsylt


Sätt ugnen på 175°C.

Smörj och bröa en rund eller avlång brödform, ca 1,5 liter (för 1 kaka).

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret. Rör ner smöret och resten av ingredienserna. Ska inte vispas, endast röras om så att allt blandas väl. Häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.

Den blir saftig och supergod! 

IMG_0004.JPG

Jamen förpackningarna förr. SÅ vackra. 16 öre för pepparkakskryddorna Kanel eller Ingefära.

Jag undrar just från vilket årtal dessa är. Någon som vet? Hittade dem i en SH-butik för många år sedan.

IMG_0001.JPG

Porslinet som jag dukat med idag är riktigt gammalt. Med äkta bladguld och märkta i botten med ”Karlskrona”. Servisen, med kaffekanna, koppar och 3 skålar har jag ärvt efter ”Moster Astrid”, en av min farmor Emys tre systrar.

Hon hade inga egna barn och älskade när vi syskon-barnbarn kom och hälsade på henne, i hennes stora villa i Borås. Det var vid en sådant tillfälle jag fick servisen. Jag tyckte nog inte om den särskilt mycket då, men är glad att den fått hänga med genom åren. Nu älskar jag att duka med den, när det skall vara lite extra festligt.

Hoppas att du också har det mysigt och ostressigt, så här dan före dan före dopparedan! 

Clart Studio i Varberg

IMG_2540.JPG
IMG_9700.JPG

Jag hade ju som sagt en sån makalös tur att Lisa, Jennie och Frida passade på att smygöppna sin gemensamma Clart Studio, precis när jag var nere i Varberg förra helgen. Hur gulligt av dem liksom ;)

IMG_9699.JPG
IMG_9698.JPG
IMG_9697.JPG

Vägg i vägg med FGL Store kommer de att hänga denna sköna trio.  

Alltså. Sicka goa tjejer säger jag bara! Värt att kika in hos dem bara för det! 

Dessutom är de 3 helt fantastiskt kreativa konstnärer. Väggkonst, tröjor med coola tryck och en hel drös med vacker keramik. Bara för att nämna lite av allt det galet vackra som de skapar, var och en för sig. 

IMG_9687.JPG

Såklart passade jag på att stödköpa av dem alla tre. Det bästa jag vet att göra! Lätt som en plätt när de gör så schyssta ”grejer”. 

Av Kollijox, dvs Jennie, köpte jag dessa helt underbara citat. Målade för hand. Hur snyggt på väggen. 

  Lisa Burenius skapar bla T-shirts o dyl med bra och viktiga budskap. Köpte bla en där det står ”Stay Soft”  i tuggummirosa. Får visa den en annan gång.... Älskar kitet med svart (!) tvål, handmålad handduk, skrubb-borste och handkräm. Allt förpackat i en ursnygg, handmålad, presentpåse. Bästa gåbortpresenten ju (förutom kaffe då:)

 Lisa Burenius skapar bla T-shirts o dyl med bra och viktiga budskap. Köpte bla en där det står ”Stay Soft”  i tuggummirosa. Får visa den en annan gång....

Älskar kitet med svart (!) tvål, handmålad handduk, skrubb-borste och handkräm. Allt förpackat i en ursnygg, handmålad, presentpåse. Bästa gåbortpresenten ju (förutom kaffe då:)

IMG_9689.JPG
IMG_9690.JPG

Frida Eklund (eklund_keramik på Instagram) står för keramiken i Clart Studio. SÅ mycket fint! Älskar att hon har så många läckra färger! Jag köpte perfekta frukostskålarna, i en supersnygg rosa och ockra, med tillhörande kaffemuggar. Jag kan redan nu ana att detta kommer bli en favorit för maken och mig på morgnarna!

FullSizeRender.jpg

Jamen ni fattar ju. Besök denna kreativa trio på lördag, om du är i krokarna. Väl värt en omväg dessutom. 

Heja er girls! 

Dr Denis Mukwege.

IMG_9628.JPG

2018 års mottagare av Nobels fredspris, tillsammans med Nadine Murad. Två oerhört värdiga mottagare. Hjältar. Modiga människor som ger hopp för mänskligheten.

Dessa, och alla andra värdiga mottagare av Nobelprisen igår, önskar jag skulle vara vårt absoluta fokus just nu. Det är hedrandet av namnen på dem, deras livsgärningar och engagemang som borde fylla våra flöden.

Allt det andra kan vänta.

Dr Denis Mukwege är chefsläkare vid Panzisjukhuset i östra DR Kongo och världskänd för sitt arbete för våldtagna kvinnor. Över 50.000  barn och kvinnor har blivit opererade av Dr Mukwege och hans team, för de skador de fått av sexuellt våld under kriget.

Doktor Mukweges betydelse är svår att mäta i ord, men det finns många berättelser från de kvinnor han har hjälpt. Så här säger Justine Sirie, som är lokalvårdare på Panzisjukhuset:

"Jag har själv blivit opererad sju gånger av doktor Mukwege efter en våldtäkt. När jag hade läkt fysiskt erbjöd doktor Mukwege mig ett jobb på sjukhuset och tack vare det kan jag ta hand om min familj. Jag har råd med skolavgifter och har även köpt ett litet land där jag kan odla. Jag saknar ord för att uttrycka allt Doktor Mukwege har gjort för kvinnor som mig. Han ger oss hopp även när det känns så tungt att våra hjärtan nästan slutar slå. Han opererar alla, oavsett om vi är fattiga eller rika, vilken folkgrupp vi tillhör eller vilken tro vi har."

IMG_9627.JPG

Igår var jag inbjuden till en ”Fredsmiddag” till Mukwege ära. Bland gästerna fanns bla Kerstin Åkerlund. Kerstin är röntgen-sjuksköterska och har jobbat nära Dr Mukwege i över 20 år. Bla har hon ansvarat för att utbilda personalen på Panzisjukhuset i den röntgen-utrustning som bla Läkarmissionen bidragit till.

Det var helt fantastiskt att få lyssna till Kerstins berättelser. Hur hon med värme pratade om Dr Mukwege och hur älskad han är av både patienter och personal.  

Kerstin ville inte höra talas om att hon skulle ha offrat något, för att ge en så stor del av sitt liv för utsatta människor. ”Det jag fått tillbaka under de här åren går inte att mäta eller beskriva”. 

Kerstin satte även ord på de tankar jag själv fick när jag lyssnade på Dr Mukwege tacktal igår under ceremonin; ”det han sa i sitt tal, det gör han med risk för sitt eget liv” 

IMG_9629.JPG

Själv säger Dr Mukwege, med anledning av den risk han dagligen utsätter sig själv för;

”Min strategi är att besvara hatet med ännu mera kärlek, visa att ondskan aldrig kommer att segra. Att förmedla kärlek är för mig att vårda de sjuka och ge dem ett hopp” 

Vill du vara med och hedra Dr Denis Mukwege och på så sätt stödja hans fortsatta kamp och arbete- Swicha 90 00 217 och märk med MUKWEGE. 

En plats på förlossningsavdelningen på Panzisjukhuset kostar 150 kr.  

Okéns B&B och FGL-store = Varberg

IMG_9569.JPG

Okéns B&B är t.o.m disken, efter bordsgrannen, vacker! 

Jag är så glad att jag äntligen fick visa kära maken denna pärla, i vår gamla hemstad Varberg! För mig var det tredje gången gillt, så då borde man ju nästan kunna kalla sig stammis;)

IMG_9583.JPG

Efter den här vistelsen har jag dessutom ett nytt favoritrum. Ja, ni förstår ju att vi sov kungligt, under denna vackra himmelsäng..... 

IMG_9570.JPG
IMG_9574.JPG

Det är så makalöst mysigt att sitta i Okéns matsal och äta frukost.

Och gott! 

Dagen till ära så bjöds dessutom alla gäster på finkaffe från Fru Vintage;) 

TACK Diba och Gert för denna gång! Ni är så goa! Hade ni inte haft hela huset fullbokat med gäster, så hade jag bett om att få en bild på er;) Det får bli nästa gång..... 

IMG_9587.JPG

Målet, för denna varbergsvistelse, var ju att jag skulle ha Pop Up på FGL-store. För andra gången faktiskt...

SÅ bra och roligt det blev!

Tack alla fina följare, som sett att jag skulle vara på plats, som kom förbi och sa hej och köpte kaffe! Så roligt med alla möten.

Det xtra-roliga, med att köra Pop Up i Varberg, är ju att både gamla grannar och tonårsvänner tittar förbi. Tack! 

IMG_9558.JPG

En av dem, fantastiska keramikern Marie, var dessutom på plats för att sälja sin vackra keramik. Så nu har vi nya, snygga koppar till frukostkaffet....

IMG_9564.JPG

Tyvärr blev min kamera kvar i bilen, medan maken badade på Kallis, så jag hann knappt ta några bilder alls innan det blev för mörkt. 

IMG_9581.JPG

Tänk att den fantastiska trion, Clart Studio, passade på att smygöppna sin butik vägg i vägg, precis när jag var i krokarna. (Tack för det:)

Alltså. Lisa Burenius, Kollijox och Keramikern Lisa Eklund under samma tak. Hur härligt!? 

Det kräver minsann sitt eget inlägg. 

IMG_9568.JPG

Nu är vi på väg hem till går’n igen, i beckmörkret. Min egen privatchaufför kollar på film bredvid mig (”elbil is the shit”) och jag har jobbat undan lite ”kontorsjobb”. Och bloggat:)

Närmar oss (well)  Stockholm med en varm känsla i hela kroppen.

IMG_7153.JPG

TACK, Kristin och Miranda, (Obs, gammal bild. Mir är MKT mer höggravid just nu;) för att ni bjuder in oss andra till er kreativa, drömmiga värld!  Skål för många härliga dejter med er framöver!

Snart igen! 

Decembermyset...

FullSizeRender.jpg

Det är ju knappt att det blir ljust alls, dagar som dessa. Man får sannerligen passa på att njuta av tända ljus och mys... 

Igår tog mamma och jag en liten skogspromenad för att plocka grankvistar och lingonris. Bla klädde vi ljuskronan över köksbordet. Visst blev det fint!?

Jag älskar verkligen pynt från naturen. Det är allt man behöver för att få den rätta julstämningen......

FullSizeRender.jpg

....några hyacinter till det, som är man i hamn. 

IMG_9475.JPG

Idag hade vi tårta till 11-kaffet minsann. Noah, som fyllde 25 för en vecka sedan, landade äntligen här hemma i Svedala, så det blev det till att börja firandet!

Nu är vi på väg ned till Varberg för Pop Up hos FGL-store imorgon, kl 11-15. Hoppas att vi ses där! 

Annars önskar jag dig en riktigt skön helg! 

Pop Up med Mrs Mighetto på Juste Gallery

Här, på JUSTE Gallery ,Heleneborgsgatan 14 i Hornstull, har jag hängt med Mrs Mighetto i 3 härliga dagar. SÅ fantastiskt roligt! 

Här, på JUSTE Gallery ,Heleneborgsgatan 14 i Hornstull, har jag hängt med Mrs Mighetto i 3 härliga dagar. SÅ fantastiskt roligt! 

IMG_9393.JPG

Jag blev inbjuden av dem, att vara med på deras bokrelease-Pop-Up med, Fru Vintage 11-kaffe. (TACK alla ni som kommit förbi och handlat)

Mycket tack vare att de bestämt att 10 % av vinsten skall gå till Läkarmissionen. Alltså, hur fint!!? Jag är så glad för det! 

IMG_9351.JPG

På tisdag morgon hade vi bloggfrukost för ett helt gäng av våra kollegor och vänner! Det bjöds på goda mackor, lussebullar, juice gjord på fallfrukt (SÅ bra!!!) från Resqued, och FRU VINTAGE 11-KAFFE såklart!

IMG_9376.JPG

Jag insåg efteråt att jag knappt tog en enda bild, hur skall man hinna liksom, så en av mina favoriter Ditte (med finaste hunden Gösta) får representera dem alla!

Själv hade jag fullt upp med att hänga med våra gäster; Emma Sundh, Sofia Mokkasin, Volanglinda,  Studioelwa, Anna Malmberg & Helena Lyth, för att nämna några...

IMG_9395.JPG

Fokus var såklart Anna & Malins rykande färska barnbok ”Ensam i bokstävernas land”. 

Alltså. Vilken succé! Boken tog slut på nätet, under natten så fort den släppts, så folk kom in på Heleneborgsgatan med uppspärrade ögon och panik i blicken; ”finns det någon bok kvar??”

IMG_9322.JPG

Jag är så genuint glad för er skull Malin & Anna!

Ni förtjänar verkligen all framgång i världen! Det är bara att ni vänjer er vid att signera böcker och möta alla ”starstruck” människor!

IMG_9321.JPG

Detta är nämligen bara början på er framgångsresa, och jag är så glad att få vara med på ett litet hörn!

Mrs Mighetto & Fru Vintage

IMG_4783.JPG

Vissa människor kliver rakt in i hjärtat på en, första gången man möts.

Så var det med Anna och Malin. 

Vi möttes på ett event, med Sofia och Babes in boyland i Mars i år, Hidden places workshop i Västerås. Just då hann vi knappt prata med varandra, men det behövdes inte. Jag visste ändå att det här var två tjejer som jag gärna skulle hänga mer med och träffa igen. Jag gillade deras sköna attityd och öppna härliga inställning.

IMG_1805.JPG

Därför blev jag så glad när jag såg deras namn på inbjudan till Villa Strömsfors i somras! Där fick vi möjlighet att hänga med varandra 2 hela dygn och det var SÅ kul! Sicka tjejer alltså. Dels deras helt fantastiska resa med Mrs Mighetto såklart, men framför allt de underbara, varma människor de är. Så tacksam för förmånen att få lära känna dem. 

IMG_9139.JPG

För ett tag sedan hörde Anna & Malin av sig och frågade om jag ville sälja FRU VINTAGE 11-KAFFE, i deras Pop Up-shop, i samband med releasen av deras barnbok ”Ensam i bokstävernas land”. Såklart jag ville!

IMG_9142.JPG

Jag blev SÅ glad när de dessutom ville att Läkarmissionen skulle vara deras välgörenhets-projekt, dit viss procent av vinsten kommer att gå! 

IMG_9147.JPG
IMG_9145.JPG

Vi ses väl nästa vecka!!?

Julmarknad i Äppledalen

IMG_9080.JPG

Frankrike? Nej, Aneby....

Jag gillar den här lilla porten. Helheten känns ”toscansk” på något vis, med det vackra balkongräcket, pelarna och krukorna på toppen. Jag gick förbi den på en promenad med syrran för något år sedan och nu passade jag på att ta en mobilbild när jag var nere i helgen.

Jag hade precis hittat en fungerande stolpe för att ladda bilen. Fantastiskt tkr jag, att en så liten ort som Aneby erbjuder 2 laddningsstationer för elbilar. Även om bara en fungerade;) 

IMG_9131.JPG

Det blev ett litet mamma-syster-dygn i Småland minsann. SÅ mysigt! Lillasyster Emelie och hennes familj bor i Aneby, så det var en av anledningarna till att jag sa ja till att sälja FRU VINTAGE 11-KAFFE på ”Julmarknad i Äppledalen”. 

Kaxholmen ligger bara en dryg 1/2-timma bort, så då passade det perfekt att sova hos lillasyster, och framför allt få mysa lite med hennes 3 barn. Moster träffar dem alldeles för sällan......

IMG_2462.JPG

På vägen ned hade vi stannat till i den stora metropolen Fornåsa, för att plocka upp storasyster. (”Vi” bestod av mamma och min äldsta lillasyster och jag. Vi är 4 systrar och 1 bror. Vilken RIKEDOM med syskon ändå! SÅ tacksam för dem alla)

IMG_2461.JPG

Vi bjöds på en magiskt god linssoppa och syrrans hembakade fröknäcke. Lyx!

IMG_9118.JPG

Hela lördagen spenderades sen på julmarknaden. Min allra första som försäljare.

Well. Jag vet inte om det är min grej riktigt. Men det var VÄLDIGT roligt med alla er följare som hade gjort er besväret att komma förbi och säga ”hej” ! Det är alltid superkul att få ett ansikte på er som kommenterar och lämnar likes. TACK!

IMG_9126.JPG

Väldigt imponerad av julmarknaden också! Live-jul-musik, vackra blommor, julgodis och härliga marknadsförs-lojare. Dessutom SÅ mycket folk! Jag tror minsann att hela Jönköpings län gått man ur huse.....

IMG_2465.JPG

Det var framför allt fantastiskt roligt att få träffa denna härliga böna, grundare av Grafitgrå och julmarknaden. Sicken tjej alltså! SÅ driftig och cool. Hennes butik med tillhörande café var SÅ fint! Supergott och vällagat. Soppbuffèn var himmelsk.

Tack för inbjudan Elin! Jag ser fram emot att ses igen framöver! 

Bilden på Elin är tagen av fotograf Ofelia Wadskog. Resten är mina mobilbilder. 

Tankar i kaffehuset.

IMG_2460.JPG

Häromdan kom en vän över på frukost i kaffehuset. SÅ mysigt! 

Maken tände på en brasa i kaminen innan han gick på sin morgonrunda. (Stina the little Queen vägrade följa med som vanligt) Sen gick jag ut och fyllde på ved.

Efter någon timme var det riktigt varm och skönt där inne. Trots att det var fuktigt och rått ute. 

IMG_2459.JPG

Jag funderar mkt just nu. På vad som är viktigt i livet. Jag vet inte om det har med åldern att göra;) Att man värderar och ser det man redan har, på ett annat sätt.

Jag märker att jag stör mig mer än vanligt på alla rabattkoder och Black Friday- erbjudanden. Som om vi inte redan hade nog med prylar.

IMG_2457.JPG

Jag tänker också att en resa till fattigdom och elände gör någonting med en. Jag bearbetar fortfarande alla intryck från resan till Etiopien med Läkarmissionen. 

IMG_2458.JPG

Alla människor vi fick träffa.

Vissa möten etsar sig fast på ett särskilt sätt. Som det med risflickorna.

IMG_9020.JPG

Jag tänker nästan dagligen på Maselech.

9 år och slav.

Idag är jag tacksam för att leva i frihet. I ett land utan krig. 

 

Panzisjunhuset och Nobelpristagaren!

IMG_9010.PNG

Panzisjukhuset är kanske mest känt för doktor Denis Mukwege, vinnare av Nobels Fredspris, och hans insatser för kvinnor och flickor som har utsatts för grymma våldtäkter. På Panzisjukhuset har mer än 50 000 våldtagna kvinnor och barn fått hjälp genom åren, både med de fysiska såren och med att skapa en ny framtid för sig själva och sina barn, eftersom de ofta stöts ut av samhället efter övergreppen.

Men på Panzi erbjuds även förlossningar, familjeplanering och annan vanlig sjukvård. Till exempel räddar man dagligen livet på för tidigt födda barn och barn mellan 0–12 år som har drabbats av undernäring. 


I snart tjugo år har Läkarmissionen varit den största bidragsgivaren till driften av detta unika sjukhus, som är av stor betydelse i den östra delen av DR Kongo. Tack vare stödet från Läkarmissionens givare i Sverige kan även den som är fattig få hjälp på Panzisjukhuset. Men behovet är enormt och ditt stöd behövs.

Här kan du gå in och stödja Dr Denis Mukwege helt fantastiska arbete!

Vill du vara med och ge soptippsbarnen ett mål mat?

IMG_2439.JPG

Idag är jag extra tacksam för mat på bordet. 

Tänk att kunna äta sig mätt. Varje dag!

IMG_2445.JPG

 Även om det, som igår till lunch, bara handlar om en skiva finskt rågbröd och havregrynsgröt.

IMG_2442.JPG

Slänger förresten in ett tips för att piffa till vardagsgröten lite:

Istället för vatten så kokar jag mina fiberhavregryn (mkt godare än vanliga tkr jag) i mandelmjölk. När gröten är nästan klar skivar jag i några äppelskivor direkt från frysen. De blir för mjuka om de ligger i för länge, så bara så att de tinar och blir lite ljumna. 

Pudra på kanel och servera med mandelmjölk. Det blir extra gott att ringla över lite honung. Såklart. Men själv kör jag sockerfritt i möjligaste mån, så sötman av äpplena räcker gott. 

IMG_2440.JPG

 Här kan du se en filmsnutt från barn på en soptipp i Bangladesh. De skulle ge vad som helst för en tallrik gröt och en smörgås.

Min utmaning till oss idag: Samtidigt som vi njuter och är tacksamma för mat varje dag, låt oss se till att fler får somna med mätta magar.

Här kan du gå in och stödja Läkarmissionen, i deras arbete att hjälpa soptippsbarnen att få gå i skolan. Där får de, förutom att lära sig livsviktiga saker som att läsa och skriva, även ett stort mål mat. 

Tillsammans hjälps vi åt och ändrar fokus på den här galna shoppingveckan. Häng på och gör världen lite mjukare genom  THANKSGIVING WEEK! 

Thanksgiving week

IMG_8081.JPG

Dom bor 8 personer på 25 kvm. Stampat jordgolv och inga fönster. 

Jag besökte familjen på min resa med Läkarmissionen, till Addis Abeba i Etiopien. 

IMG_8143.JPG

  Kläder ligger i blöt i stora baljor utmed väggarna. Allt tvättas för hand.

Maten lagas på en lite kokplatta längst in i rummet. 

IMG_8127.JPG
IMG_8162.JPG

Taket är av trasig plåt och familjen fasar redan för nästa regnperiod.

FullSizeRender.jpg

Själv vaknar jag under änglahimlen, i vår sköna dubbelsäng. Duntäcke och linnelakan.

Strax skall jag gå ner i mitt varma, fina kök och sätta på kaffet.

Idag är jag extra tacksam för mitt hem.

IMG_2877.JPG

Dagens utmaning: ge ett bidrag till en hjälporganisation. Istället för att bränna pengar den här galna veckan,på prylar som vi egentligen inte behöver,  ge till den som inget har.

Här kan du tex vara med och betala för en engångstoalett. Något som räddar livet på familjer i Kenya

Sköna lördag!

IMG_2377.JPG

Idag har vi eldat här i kaffehuset. Perfekta stället att ta kaffepausen i, efter nån 1/2-timmes jobb (man skall inte jobba för länge åt gången:) i trädgården.

IMG_2367.JPG

Jag är gränslöst stolt över mig själv, att jag faktiskt fick ner de här lökarna i jorden! Jag köpte ekologiska på Rosendals trädgård, så det hade varit extra retligt om de blivit liggande.....

IMG_2379.JPG

Jag fick god hjälp av den här gullisen, medan hans mamma var på stallmöte. Jordiga kinder blir det såklart, när man smakat lite.....

Svärfar passade på att beskära Björnbärsbusken åt mig också. Prick kl 12, pip, äter han och svärmor lunch, så då pep han iväg. Efter lunchen är det 1 timmes vila som gäller för dem, så då fick vi klara oss själva;)

IMG_2374.JPG

Lilla mamsen hade tagit sig en långpromenad, från sin lägenhet i Märsta, och kom gåendes i precis rätt tid för att sätta på kaffet. Få saker slår knäcke med ost till, får en säga. Så då fick vi oss också en pause.

IMG_2368.JPG
IMG_2384.JPG

Mamma tog hand om de prunkande Pelargonerna (hallå! Det är 17 November!!) i kaffehuset. Borde de inte sova vid det här laget....?

Så glad att ha henne nära igen. Hon flyttade precis tillbaka, efter några år i Aneby. Jamen det förstår ju vem som helst. Att en inte kan bo DÄR resten av livet! 

Nä, morsan vill ha lite mer fart å fläkt än så....:) 

IMG_2376.JPG

Vårr lilla diva hade fullt upp med att värma sig vid brasan. Hon och husse gjorde några timmar i skogen igår, så hon fick lov att bara lata sig idag.

IMG_2370.JPG

Lilleman tuggade Ingrid Marie för fulla muggar, han har ett halvt träd kvar att njuta av, medan han iakttog morfar som fixade med något spännande.

IMG_2383.JPG

Vitlöken fick jag dock inte ner ännu. Vet inte riktigt vart jag skall stoppa den? Hade velat ha drivbänkarna klara, som vi tänkt bygga till våren. Undrar just om jag kan spara dem tills dess? Eller måste de ner nu? Någon som vet?

Trendenser § Spinneriet

IMG_2321.JPG

En solig novemberdag fick jag så äntligen besöka Lindome, well, i ärlighetens namn var det kanske inte just Lindome som var drömmen;) Målet var egentligen Spinneriet. Såklart. Detta coola ställe som jag sett och läst om hos så många på IG.

IMG_2323.JPG

Tyvärr var Lilla Spinneriet, och alla butiker, stängt. Det innebär att jag behöver ta mig tillbaka framöver, vilket jag inte har något emot!

IMG_2320.JPG

Jag som älskar gamla tegelbyggnader. SÅ vackert. Älsk på de höga fönstren. Vilken dröm att få inreda en studio, eller ännu hellre ett boende, i en gammal industrilokal. Den drömmen har nog många av oss haft! En vacker dag kanske.....

IMG_8533.JPG

Den här satt i trappan på väg upp till Fridas studio. Fin på sitt sätt. Skulle passa perfekt på gästtoan i det hus jag drömmer om att bygga;) Men det är ett helt annat blogginlägg....

IMG_2322.JPG

Viktigare och större, än att kika in i butikerna, var att få käka lunch med dessa två fantastiska kvinnor. Min vän Anki har känt Frida i många år, och det var hon som fått till vår dejt. SÅ mysigt och givande det blev.

Frida, som startat och driver Trendenser, är ju bara helt fantastisk!  Sicken tjej! Jag har träffat henne några gånger förut, men inte hunnit prata som vi gjorde på denna myslunch. SÅ bjussig och jordnära!

Att få höra hela hennes story, från när hon först startade bloggen under namnet Husmusen:) till hennes visioner och planer framåt. SÅ inspirerande!  

TACK Frida för att du tog dig tid, och för den inspiration du är för så många! Det skall bli roligt att följa dig och dina spännande projekt framöver.

IMG_2319.JPG
IMG_2326.JPG

Jag beundrar de här två kvinnorna jättemycket. Så glad för ett par timmar med dem.

Jag tänker att vi alla vinner så mycket på att lyfta varandra och dela med oss av våra erfarenheter. Vem har du i din närhet, som kanske drömmer om en lunch eller fika med dig?

Kafé Magasinet och drömmen....

IMG_2293.JPG

Jag är minst sagt tagen av responsen om mitt inlägg om den rosa fastigheten i Göteborg. (Se i inlägg längre ned, för den som missat)

Många förstod direkt att vi inte hade köpt den på riktigt. Troligen för att man läst hela blogg-inlägget, ända ned till ”i min dröm kan det mkt väl hända i ett rosa kråkslott i Göteborg....”

Det hela var alltså bara en dröm. Vi har inte köpt Merkurhuset. Tyvärr.

IMG_2294.JPG

Jag gjorde inlägget delvis för att jag gillar att drömma stort och visionera. Jag tror på att ”tala ut” för att sätta igång processen.

En annan önskan var att väcka lite eftertanke hos oss. En motvikt till inlägg om nya luckor till köket och senaste shoppingen. 

Det är såklart inte så att jag är emot inspirerande inlägg om kök, färgkoder och inredning. Tvärtom. Jag älskar det! Jag tänker bara att det faktum att vi får bo i ett välbärgat land som Sverige kommer med någonslags ansvar. Att liksom göra något gott av den. Inte bara för sig själv och sina närmaste. Att vår välfärd behöver spilla över till den som inget har.  

IMG_2292.JPG

Flera av er hade inte förstått min ”dröm-knorr” i slutet på rosa-huset-inlägget. Jag har fått mejl och DM med grattis och hurra-hälsningar. Senast idag. Erbjudanden av tjänster, jobbförfrågmingar och förslag på samarbeten kring kråkslottet.  HELT FANTASTISKT!!! Jag blir så glad! TÄNK att det finns ett sådant engagemang!

Attans att det bara var en dröm.  

Vem vet.... 

”Jag började själv sväva iväg att jag vill leva mer för andra och göra mkt mer skillnad. Är så trött på hetsen som finns överallt. Vi har tappat oss själva” 

”Fina drömmar! Jag kommer gärna och jobbar med er!” 

”Hoppas att det rosa blir erat. Jag slutar med allt och hjälper till där ni behöver. Promise!”

”vilket fantastiskt projekt! Jag vill gärna komma och jobba med er”

”Så fin din drömmen lät! Jag tyckte det lät så genomtänkt att jag trodde du/ni funderat på det väldigt länge. Vem vet. Det kanske kan bli så en vacker dag! ”

IMG_2289.JPG

Det finns så många behov att fylla idag. Så många som lever i fattigdom och slaveri. Så många ensamma och olyckliga människor. Det är lätt att  tänka att ”vad kan lilla jag göra”? Jag tror att vi alla kan betyda så mycket mer än vi tänker. Vi får börja i det lilla och sprida värmen där vi finns.

Min man berättade igår att han precis skrivit in i sin kalender att uppmuntra minst en person varje dag. SÅ bra ju! (Jag sa inte att jag skrev in det redan vid årsskiftet, i mina mål för året. Dock är han så bra på det från början, så jag har svårt och tro att han behöver påminnelsen;)

IMG_2317.JPG

Samtidigt som vi sprider positivt och gott där vi finns, så kan vi också göra en ekonomisk skillnad. Många av oss känner inte av den 100-lapp det kostar att tex bli månadsgivare. Ibland kanske vi rent av behöver ställa oss frågan; får det ”kosta” något för mig att någon annan skall få ett lite mer drägligare liv. Hur mkt är jag beredd att avstå av min egen bekvämlighet? 

IMG_2290.JPG

Jag är SÅ tacksam och glad för alla er som signat upp er som månadsgivare hos Läkarmissionen. Här finns det fortfarande möjlighet att gå in om du vill ha den fina kaffe-premien. 

Om du är en av dem som redan signat upp dig, och vill ha BÖNOR, istället för fardigmalet kaffe, så får du gärna skicka ett DM till mig. Senast kl 8 imorgon bitti. (13/11) 

F.ö hittade jag det här fina stället när vi var i Göteborg senast. Kafé Magasinet är den perfekt platsen för kaffe och Office. När jag kom dit på förmiddagen var jag nästan helt själv. Bara ett par till som gömde sig bakom sina datorer. Dock fyllde det på med folk eftersom.

Jag älskar det faktum att jag kan sitta var som helst och jobba! Det blir ju så mk trevligare med lite folk omkring sig. Inte minst när man är egenföretagare och inte har några kollegor. 

IMG_2327.JPG

Älsk på när det dessutom ser ut såhär. Kafé med eget orangeri. Jag gillar verkligen den naturnära färgskalan, och alla gröna växter. På återseende!